У міських тролейусах хочуть ввести «тернопільську» систему оплати

23 Червня 2016, 17:50
2449

Нова система автоматизованої оплати та пасажирського обліку у тролейбусах обійдеться у 3 мільйони 400 тисяч гривень. 

Про це стало відомо на засіданні постійної комісії міської ради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів у четвер, 23 червня.

Заступник міського голови Сергій Григоренко розповів, що за допомогою такої системи Тернопіль економить близько 200 тисяч гривень щомісяця.

Крім того, це виключить можливість розкрадання грошей, адже квитки видаватиме валідатор після того, як через нього проведуть картку. Тобто вся готівка буде обліковуватися. Зараз, за неофіційними даними, розповів Григоренко, підприємство втрачає 150-200 тисяч у місяць.

Він також зазначив, що нововведення мають на меті не тільки запровадити карткову систему оплати, а ще ряд заходів, які зроблять підприємство прибутковішим. Відтак, вестиметься чіткий графік роботи водіїв, буде можливість змінити графік руху тролейбусів та давати більше транспорту у години пік. А також сподіваються, що згодом зникне потреба у кондукторах, оскільки валідатори, що видаватимуть квитки, розмістять у салонах тролейбусів.

Проте не всі депутати погодилися, що нововведення, будуть дієвими. Так, Григорій Пустовіт вважає, що вести облік можна при теперішній системі – фіксувати номер першого квитка вранці на початку зміни і останнього у кінці. А для пільгових категорій ввести безплатні квитки, за допомогою яких можна буде дізнатися, скільки пільговиків їздить у тролейбусах. Крім того він зазначив, що потрібно, аби ходили контролери і перевіряли,  чи є у пасажирів квитки,  бо зараз зустріти їх у громадському транспорті можна вкрай рідко.

Нагадаємо, що Луцька міська рада розглядає можливість судового процесу з Кабінетом міністрів, якщо перевезення пільговиків не компенсують наступного року.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром