Депутатів обурила програма Міністерства освіти

23 Червня 2016, 15:06
2012 Джерело: inshe.tv

Міністерство освіти України хоче запровадити єдину програму в всіх навчальних закладів України, для участі в якій Луцьк має заплатити 135 тисяч гривень.

Про це стало відомо на засіданні постійної комісії з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів у четвер, 23 червня.

Під час розгляду питання про перерозподіл бюджету депутатів зацікавило, куди і навіщо управління освіти має відати 135 тисяч гривень.

Начальник управління освіти Олег Гребенюк розповів, що це міністерська програма, яка має діяти по всіх навчальних закладах. Що саме передбачає запропоноване Міністерством нововведення, він достеменно не знає, проте відомо, що там має бути єдина реєстрова база вчителів шкіл та вихователів садків.

Депутати поцікавилися, чим грозить місту неприйняття цієї програми, адже вони не розуміють, чим вона буде корисна для освітян.

«Я так і не розумію, що то за система, і яка її практична користь для громади. Але відмовитися від програми Міністерства освіти ми також не можемо. Якщо не купуємо, то приїжджає комісія і ми дізнаємося, що в нас немає освіти і все запущено», – зауважив Григорій Пустовіт.

Депутати вирішили, що спочатку хочуть ознайомитися з пояснювальною запискою до програми, а вже потім думати, чи варто витрачати на неї гроші з міської казни.

Коментарі
24 Червня 2016, 09:11
і шо?<br/>а де результат?<br/>може ше напишіть про те з якими емоціями пустовіт скаржився на верхи?
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром