Театральний майдан: лучан «європеїзували» посеред площі

12 Червня 2016, 17:36
1873

У рамках заходу «Євробус: будуємо Європу в Україні» кожен охочий міг поспілкуватися з експертами та дипломатами Представництва Європейського Союзу в Україні, взяти участь в конкурсах та вікторинах на знання фактів про ЄС та у селфі-флешмобі, разом з митцями розмалювати на склі символи різних країн Європи, відвідати вуличну бібліотеку і фотовиставку на європейську тематику та дізнатись про освітні можливості для українців від Європейського Союзу.

Вулична інформаційно-пізнавальна акція відбулася за ініціативи Представництва Європейського Союзу в Україні у неділю, 12 червня, на Театральному майдані міста.

«Євробус»  - частина великої інформаційної кампанії «Будуємо Європу в Україні». Починаючи з липня минулого року, «євробусівці» побували у всіх обласних центрах України, окрім Луцька та Хмельницького.

Тож цього разу у рамках відкриття Європейського тижня сталої енергетики вирішили навідатися й до обласного центру Волині.

«Ми приїхали, щоб розповісти мешканцям детальніше про Європейський Союз. Сподіваємося, що у такий розважальний спосіб мешканці зацікавилися і дізналися більше фактів про ту чи іншу країну ЄС. За допомогою майстер-класів, розважальних зон, вуличної бібліотеки та виставок ми намагаємося показати Євросоюз з різних боків»,  - зазначила координатор акції Ольга Сушицька.

Акція проходила протягом двох годин. За цей час кожен охочий міг взяти участь у конкурсах та вікторинах, аби показати свій рівень знань про Євросоюз, дізнатися щось нове та отримати заохочувальні призи.

Крім того, на Театральному майдані у рамках заходу розмістили кілька розважальних та інформаційних зон. Для тих, хто хотів дізнатися про актуальні можливості навчання та стажування у країнах-членах Європейського Союзу та про роботу освітніх європейських програм Tempus, Erasmus+ в Україні, розмістили освітній інфо-стенд.

Забрати з собою будь яку книгу та отримати інформаційні матеріали на європейську тематику можна було завдяки вуличній бібліотеці «Bookcrossing», а у рамках вуличної фотовиставки «ЄВРОсушка» кожен охочий міг обрати собі фотографію, яка передає красу Європи та України.

Окрім цього, на площі влаштували майстер-клас з малювання на склі «ЄСтвори в Україні», де можна було розмалювати склянку символами європейських міст за допомогою техніки малювання на склі та забрати сувенір із собою.

Для малечі також функціонувала пазл-зона «Європа – це ти». На ігровому майданчику юні лучани із задоволенням складали великі та малі тематичні пазли.

Завершили акцію флеш-мобом «Звуки радості: гімн Європи-України».

Радник з питань преси та інформації представництва Європейського Союзу в Україні Вікторія Давидова зауважила, що такі заходи безперечно потрібні населенню, адже інформація щоразу оновлюється і на це треба звертати особливу увагу.

«Це просвітницька акція. Ми хочемо показати, що таке Європейський Союз і розповісти про його програми. Захід розрахований не лише для малечі. Багато старших людей також долучилися до акції, щоб дізнатися щось нове для себе. Хочемо, щоб люди знали, що ЄС завжди в Україні і ми підтримуємо населення за допомогою різноманітних програм», – розповіла Вікторія Давидова.




















 

Коментарі
13 Червня 2016, 02:49
европизують у всі дири а дурні раді
20 Червня 2016, 04:37
а хто смітник запхав за меморіал ???
Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром