У Луцька нове партнерське місто – румунська Алба Юлія

30 Травня 2016, 13:03
2098

28 травня підписали Угоду про партнерство між містом Луцьк та румунським містом Алба Юлія.

Церемонія підписання відбулася за участю Луцького міського голови Миколи Романюка та Мера Алба Юлії Мірсеа Гава.

Укладення угоди відбувалося в залі прийомів Муніципалітету Алба Юліїї - Union Hall, де у 1918 році був підписаний документ про об'єднання усіх румунських земель. На заході були присутні запрошені гості, журналісти, священослужителі церков Алба Юлії від різних конфесій.

В урочистій промові Луцький міський голова наголосив на важливості налагодження контактів між університетами обох міст та, зокрема, молодіжні обміни та навчальні візити з метою інтеграції молодих людей з України та Румунії. Мер Алба Юлії, у свою чергу, сказав, що підписання Угоди про партнерство є для них надзичайно важливим і двері до Європи для України відкриті.

На знак пошани Луцький міський голова подарував своєму колезі традиційну українську вишиванку і шарф з гербами Луцька та Алба Юлії, виготовлені луцьким підприємством «Едельвіка». Приємно вражений Мер Алба Юлії одразу приміряв подарунки. Крім того, волинські медовари люб'язно надали медову продукцію в якості промоційного подарунка румунському місту.

Делегація з Луцька на чолі з міським головою та у складі депутата Луцької міської ради Євгена Ткачука, начальника управління міжнародного співробітництва та проектної діяльності Віри Кудрявцевої і головного спеціаліста відділу проектної діяльності цього управління Ірини Кулеші на запрошення мера Алба Юлії взяла участь у святковій церемонії зміни варти, що відбувалася в цитаделі Алба Кароліна - найбільшій оборонній фортеці південно-східної Європи.

Крім того, офіційні представники Луцька взяли участь у святкових заходах з нагоди щорічного фестивалю Алба Фест 2016, який прирівнюється до Дня міста Алба Юлії.








 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром