Містян просять не відпускати псів у самовигул

29 Травня 2016, 11:26
2608

Станом на травень у Луцьку виявили 425 собак, проте ситуацію з підрахунком безпритульних чотирилапих ускладнюють тварини, яких відпускають на самовигул.

Заключний день у Луцьку член організації Нейчевоч Браєн Фолкнер провів за підрахунком безпритульних тварин та відловом. Допомогти підрахувати тварин зголосилися студенти СНУ імені Лесі Українки Вікторія Кухарик, Іванка Рабчук, Анастасія Ганжук, Василь Бундик, Софія Заєць, працівники КП «Ласки» та волонтери ГО «Волинське товариство захисту тварин».

Кожен отримав карту із сектором, який повинен був обійти пішки за дві години. При виявленні тварини необхідно було вказати в анкеті її стать, стан шкіри, вгодованість, доросла собака чи цуценя, вагітна чи годуюча мама, здорова чи хвора, домашня чи безпритульна. Згодом, проаналізувавши анкети, представники Нейчевоч дадуть повну картини щодо тварин у Луцьку.

Опісля усі анкети збирають та представник від Нейчевоч Наталія Сорокопуд вносить дані в спеціальну формулу. Загалом у Луцьку станом на травень виявили 425 собак.

 Завдяки цьому підрахунку КП «Ласка» має мапи, де зазначено ,на яких вулицях необхідно ще попрацювати щодо відлову тварин. Проте щодня люди викидають нових чотирилапих, які поповнюють зграї безпритульних. Цього ж дня у смітнику люди знайшли в пакеті 5 викинутих кошенят, які забрали працівники Ласки, а наступного дня лучани передали до комунального підприємства загалом 16 цуценят.

«Без примусового чіпування та реєстрації домашніх тварин не вдасться вирішити проблему безпритульних – переконаний Браєн – тільки чіткий контроль над домашніми та відлов у сусідніх містах та селах дасть можливість вирішити ситуації в цілому. Багато з тих тварин, яких ми рахували були домашніми, їх просто випустили у самовигул, що створює дуже багато проблем у місті».

«Таких тварин ми теж будемо відловлювати та чекати на господарів, які за ними прийдуть, щоб спочатку провести роз’яснювальну бесіду, наступного разу викликати поліцію, щоб скласти протокол, а якщо власник втретє випустить тварину у вільний вигул – рішенням суду її вилучити назавжди. Тому просимо всіх власників вигулювати своїх тварин, а не випускати у самовигул. А також вакцинувати від сказу», –  додає директор КП «Ласка» Дана Новарчук.

Опісля підрахунку, Браєн виїхав знову на відлов по місту. Вдалося відловити годуючу маму з цуценятами, одну собаку, на до якої приїздили уже не вперше та пораненого старенького спаніеля. Браєн висловив слова подяки команді КП «Ласка» та її директору Дані Новарчук.

Нагадаємо, Браєн Фолкнер – член організації Нейчевоч, завітав до Луцька, аби розповісти та показати, як правильно відловлювати тварин.






Коментарі
02 Червня 2016, 14:05
Як добре бреше Новарчук далі, собак збирають, звозять з усієї області, а, в так званий "притулок", де їх труять або спалюють! Новарчук тримає в руках цуценят і не здригнеться у неї серце, від того, що вона запхає їх в заражені чумою вальери і вони в муках будуть вмирати! Люди не можуть там працювати, дивитися на жорстоке поводження з тваринами !
Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром