Росіяни дякують лучанам за назву вулиці на честь російської дисидентки

29 Травня 2016, 10:24
2746 Джерело: www.radiosvoboda.org

Російські користувачі мережі позитивно коментують новину про те, що у Луцьку з’явилася вулиця, названа на честь Валерії Новодворської, яка виступала проти політичного режиму Володимира Путіна.

Про це на своїй сторінці у Facebook написала Леся Бондарук.

«Із задоволенням читаю коментарі росіян на новину про назву луцької вулиці іменем Валерії Новодворської. Серед них багато позитивних, що дає надію, що режим Путіна все-таки буде кому валити зсередини», – зазначила вона.

Росіяни писали слова подяки та висловлювали припущення, що завдяки вулиці Валерії Новодворської в Україні більше дізнаються про російських дисидентів.

«Молодцы украинцы. Сейчас избавятся от наследия проклятого прошлого и вперед с цивилизованной Европой. А мы россияне все будем песню петь про самую самую голую попу».

«Я бы хотела, чтобы улицы Валерии Новодворской и Бориса Немцова и др. достойных людей, боровшихся в России за свободу слова, которых убил режим Путина появились в городах Украины…»
«Спасибо Украина!»

«Браво!»
«Благодаря улице имени Валерии Новодворской в Украине больше узнают о российских диссидентах. Хорошее начало!»

«Вот ето по праву достойный и смелый человек, молодцы ребята! Слава Украине!»

 

Довідково

Валерія Іллівна Новодворська (нар. 17 травня 1950, Барановичі, Білоруська РСР, СРСР — пом. 12 липня 2014, Москва, Російська Федерація) — філолог, російський політик, публіцист, журналіст, дисидент, правозахисниця, відеоблогер, засновник і голова партій «Демократичний Союз» (1988) та «Західний вибір» (2013). Колумніст журналу «The New Times». Спільно з Костянтином Боровим випускала відеоролики. Автор книг «Над прірвою в брехні», «Мій Карфаген повинен бути зруйнований» (курс лекцій, прочитаний кілька разів в РДГУ у Юрія Афанасьєва), «По той бік відчаю», «Прощання слов'янки», «Поети і царі».

Вільно володіла англійською і французькою мовами. Читала німецькою, італійською, розуміла білоруську мову.

Виступала проти політичного режиму В. В. Путіна

Коментарі
29 Травня 2016, 13:53
был режим комунистов где было бесплатное образование дешевый газ и электричесво.а захопывши владу сидели на соловках
29 Травня 2016, 14:36
Всіх комунариків на гиляку!!!
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39