Центральний парк: просять створити «парк життя»

28 Травня 2016, 17:41
2110

Лучанин ініціює створення у Центральному парку культури та відпочинку імені Лесі Українки дистанції з перешкодами, яку всі охочі зможуть долати на свіжому повітрі, тим самим підтримуючи здоровий спосіб життя.

Відповідне звернення зареєстрував Дмитро Петрочук у Єдиній системі місцевих петицій у п'ятницю, 27 травня.

«Петиція передбачає створення у центральному парку Луцька так званої стежини VITAPARC (парк життя) - це дистанція, яка долається на свіжому повітрі в пішому порядку або бігом з можливістю виконання додаткових фізичних вправ на спеціально обладнаних станціях фізкультурно-оздоровчого призначення та набуття навичок орієнтування на місцевості.

Станції являють собою елементарні об'єкти тренажерного типу (пеньки, колоди, перекладина, стовпці тощо), які будуть виготовлені з природних матеріалів (дерево) та органічно вписуватимуться в ландшафт парку.

Встановлені станції передбачають можливість виконання фізичних вправ із різним ступенем складності, що дає змогу їх використовувати людям будь-якого віку та фізичної підготовки. Біля кожної станції буде встановлена інформаційна таблиця з візуальним роз'ясненням способу виконання вправи.

Вона може стати популярною і під час прогулянок сімей з малими дітьми, і пробіжок лучан парком, і для проведення практичних занять з основ орієнтування на місцевості. VITAPARC постійно пропагуватиме здоровий спосіб життя серед відвідувачів парку», - йдеться у тексті звернення.

Станом на 28 травня петицію підписали 20 осіб з 300 необхідних.

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром