Волонтери за день зібрали близько тонни кришечок для протезування бійців

28 Травня 2016, 15:17
1883 Джерело: shpargalkavid.info

У рамках Всеукраїнської акції «Добро жменями» луцькі волонтери Благодійного фонду «ОВЕС» зібрали близько тонни пластикових кришечок у більш, ніж 15-ти точках збору по місту.

Збір відбувся у четвер, 27 травня, повідомляють волонтери.

Кошти від здачі зібраних кришечок на переробку буде спрямовано на індивідуальне, якісне протезування бійців, які постраждали, захищаючи Україну.

Здати свої накопичення кришечок до кінця навчального року зголосилися такі школи:

  • Комунальний заклад «Луцький навчально-виховний комплекс № 26»
  • Луцька спеціалізована загальноосвітня школа № 5
  • Луцький навчально-виховний комплекс загальноосвітня школа І-ІІ ступенів № 7 – природничий ліцей
  • Луцький навчально-виховний комплекс загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 22
  • Луцька загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 20
  • Комунальний заклад «Луцька Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 2»

Найбільше кришечок – близько 150 кілограмів – зібрала школа № 22.

Серед вищих навчальний закладів цього разу здавали кришечки лише Волинський інститут економіки та менеджменту та Старопольська Вища школа, що діє на його базі. Відмітимо, що ВІЕМ не лише збирає кришечки силами студентів, а й надає місце для тимчасової перетримки кришечок, які у великих кількостях привозять волонтери акції з усієї Волинської області. Хоч відомо, що активними учасника акції є також Східноєвропейський національний університет та Луцький педагогічний коледж.

Власну точку збору кришечок влаштували й студенти-мешканці гуртожитку СНУ № 6 на вулиці Кравчука. З ініціативи Людмили Роспопи ними було зібрано близько 30 кг кришечок.

Крім того, луцькі волонтери відвідали всі обласні та частину міських бібліотек, які ще від початку акції «Добро жменями» зголосилися створити пункти прийому кришечок у себе. Нагадаємо, до ваших послуг наступні бібліотеки:

  • Волинська обласна бібліотека для юнацтва (проспект Волі, 2)
  • Волинська обласна бібліотека для дітей (проспект Волі, 37)
  • Волинська державна обласна універсальна наукова бібліотека імені Олени Пчілки (вулиця Шопена, 11)
  • Центральна міська бібліотека для дітей (проспект Грушевського, 1)
  • Центральна бібліотека для дорослих (вулиця Декабристів, 25) та будь-яка інша бібліотека міста Луцька.

Точки роздрібної торгівлі напоями також долучаються до акції «Добро жменями» та збирають кришечки, що лишаються в процесі їхньої діяльності. Це, зокрема,  «Пивна Хата», що на проспекті Волі

Зібрані кришечки відвантажили для тимчасового зберігання на склад, звідки їх найближчим часом забере переробник. Тоді волонтери зможуть точно визначити вагу кришечок, що уже кілька місяців поспіль збирають на складі. Про це буде повідомлено пізніше.

Луцькі волонтери акції «Добро жменями» принагідно дякують Громадському формуванню «Варта порядку» та Громадській організації «Спілка Волинських Десантників «Ніхто крім нас» та особисто прес-секретареві формування Олександру Волянюку, небайдужій його членкині Інні Богачук та водієві Сергію Зубакіну за сприяння в організації збору кишечок по локаціях, що знаходяться в різних частинах міста, за надання вантажного мікроавтобуса марки Mercedes Sprinter та за допомогу у завантаженні та розвантаженні більш, як тонни кришечок.

І наостанок волонтери дякують приватному підприємству «Транс-21» та особисто Володимиру Уляновичу за надання приміщення для зберігання та сортування кришечок, а також за невтомну допомогу в їх відвантаженні.

За повідомленням волонтерів акції «Добро жменями», збір кришечок для протезування бійців триває. 

1


 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром