У Луцьку стартував Форум розвитку міста

28 Травня 2016, 12:00
2175

Більше сотні лучан зібралися, аби напрацювати стратегію розвитку Луцька.

Форум розпочався у суботу вранці, 28 травня, у приміщенні Волинської Православної Богословської Академії.

Лучани мають можливість не лише обговорити власне бачення розвитку обласного центру, а й послухати досвідчених українських урбаністів. Серед гостей форуму - Григорій Мельничук, співорганізатор київської Ради по урбаністиці, активіст громадської ініціативи «Київські проекти», журналіст та мандрівник; Наталія Склярська, власниця PR агентства «GEM», викладач івент-маркетингу у Школі Рекламних Технологій; Олена Швець та Павло Горб - представники «Всеукраїнської громадянської платформи «Нова країна».

Крім того, на форум прийшли представники місцевої влади, політики та громадські активісти.

Заступник голови луцького міського голови Юрій Моклиця переконаний, що Луцьк – це велика родина, а захід, який доручили відкривати саме йому, це гарна передумова, щоб побудувати стратегію міста.

«Коли я тут, в мені відразу прокидається громадський діяч. Я хочу діяти, але розумію, що не все так просто. Раніше якість суспільної складової була завжди низька. Якщо є проблема, то завжди було багато емоцій і хаосу та мало конструктиву. Але зараз я відчуваю, що вже все не так. Сьогоднішній форум – це переломний момент», – переконаний Юрій Моклиця.

Форум складається з двох частин: оформлення контексту, де гості розповідають про свій та світовий досвід з розвитку місцевих громад, та стратегічна сесія, яка проходитиме за технологією «світового кафе». Більше про цінні урбаністичні ідеї та ключові успішні кейси, читайте згодом на Район.Луцьк.

Нагадаємо, що Форум розвитку міста відбудеться у рамках проекту «Публічна політика» - ГО Всеукраїнська Громадянська Платформа Нова Країна», за партнерства програми Active Citizens – British Council, Волинської православної богословської академії та Луцької міської ради.

Організатори заходу: ГО «Інститут Політико-Інформаційних Досліджень», ГО «Інститут волонтерства та громадської співпраці», СГО «Молодіжна Платформа», Луцька міська рада, Громадський рух «Чесно», ГО «Лучани», Дизайн-студія «Тенета».








 

Використання цього матеріалу без дозволу редакції «Район.Луцьк» заборонене. Авторські права захищені українським і міжнародним законодавством. Під «використанням» мається на увазі повна або часткова републікація цього матеріалу на сторінках інших інтернет-видань (окрім соціальних медіа). Щодо використання матеріалу телефонуйте +38 066 413 29 28 або пишіть на редакційну електронну адресу [email protected].​

Коментарі
28 Травня 2016, 17:33
о боже. знову павлік. старіючий нудьгуючий ловелас. скрізь та усюди
28 Травня 2016, 17:50
павлік розбираеться у всьому
29 Травня 2016, 02:27
треба було не давати))))Та Павлік хоч інтелігент а вот Климчук зі воїм писком жодну камеру не пропустить)))
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром