Тролейбуси нарешті обладнали пристроями зовнішнього оповіщення

26 Травня 2016, 15:13
1566

Тролейбуси міста перевірили на доступність для незрячих, а саме – чи облаштовані вони зовнішнім і внутрішнім оповіщенням.

Про це Район.Луцьк повідомив голова Волинського обласного осередку Всеукраїнської молодіжної громадської організації інвалідів із вадами зору «Генерація успішної дії» Віталій Ткачук.

«Разом з директором Луцького підприємства електротранспорту Ігорем Грицюком ми перевіряли тролейбуси Луцька на наявність зовнішнього оповіщення, і що ви думали? 43 тролейбус обладнаний приладами зовнішнього оповіщення автоматично, щоправда, поки що автоматично на відкриття дверей не спрацьовує два. В 41 тролейбусі водій не зможе відключити озвучення, бо воно спрацьовує на відкриття дверей», - йдеться у повідомленні.

Віталій Ткачук каже, що Ігор Грицюк обіцяє і надалі працювати, аби поліпшувати доступність транспорту для незрячих, зокрема встановлення автоматичного внутрішнього оповіщення в тролейбусах, яке «теж для нас незрячих просто необхідно». Це є реальна співпраця міської влади з ГО, яка представляє незрячих.

Натомість з маршрутками такої співпраці немає:

«І тут міська влада поки що обіцяє, але на жаль лише обіцяє, а не виконує. Тому звертаюсь особисто до Миколи Романюка, аби він посприяв, аби маршрутки теж  на 100% були обладнані приладами як зовнішнього, так і внутрішнього оповіщення», - говорить Ткачук.

Нагадаємо, у 2015 році Волинський осередок ГО людей з інвалідністю по зору «Генерація успішної дії», в межах програми місцевих ініціатив стали переможцями з ініціативою «Зробимо Луцьк доступним», яка і передбачала встановлення 43 пристрої зовнішнього оповіщення. 

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром