Як у місті будуть списувати комунальне майно

26 Травня 2016, 14:04
2021 Джерело: www.volynnews.com

Щоб списувати майно, тепер комунальники будуть змушені дотримуватися відповідного положення, яке ухвалили депутати Луцької міськради. Воно передбачає списання майна у три способи, залежно від його вартості.

Про це йшлося під час пленарного засідання 9-ої сесії Луцької міської ради сьогодні, 25-го травня, пишуть Хроніки Любарта.

На розгляд обранців громади винести Проект рішення «Про затвердження Положення про списання майна комунальної власності територіальної громади міста Луцька».

Як повідомив директор департаменту економічної політики Олександр Озінович, документ готували тривалий час.

«Положення писали з квітня, воно проходило чимало доопрацювань та погоджень. Тому прошу його ухвалити, адже насьогодні вже є три звернення від комунальних підприємств, які хочуть списувати майно на великі суми», - інформував посадовець.

Зауважимо, що відповідно до пропонованого Проекту рішення, безплатна передача майна, яке належить до комунальної власності територіальної громади міста в межах міської комунальної власності, здійснюється підприємством, на балансі якого воно перебуває, після отримання на це відповідного дозволу.

Якщо вартість засобів становить більш 10 тисяч гривень – дозвіл потрібен від міської ради.

Якщо ж вартість від 5 до 10 тисяч гривень, то дозвіл надається рішенням виконавчого комітету міської ради.

Щодо вартості майна, оцінка якого менше 5 тисяч гривень, то списання здійснюватимуть згідно з рішенням керівника підприємства та за погодженням з органом управління без надання додаткового дозволу.

Ознайомитися з положенням можна на офіційному сайті Луцької міськради ТУТ.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром