Центр: з асфальту дістали єврейські надмогильні пам'ятники

26 Травня 2016, 11:11
2840

Єврейські надмогильні пам'ятники – мацеви – дістали з асфальту поблизу Волинського краєзнавчого музею і завезли на меморіальне місце з пам'ятником розстріляним євреям Луцька і околиць.

Про це 25 травня повідомили в Хесед громаді. Мацеви лежали написами донизу біля Волинського краєзнавчого музею – пишуть Хроніки Любарта.

Місцеві краєзнавці запевняють, що надгробки тут уже давно. 25 травня їх дістали з асфальту і завезли на меморіальне місце з пам'ятником розстріляним євреям Луцька і околиць (колишнє урочище Причищизна).

«На территории Луцка до войны было два еврейских кладбища, сейчас их нет, после их разрушения, мацевы использовали при строительстве, и как основу под асфальт. Но историческая несправедливость была исправлена – найденные мацевы нашли свое последнее пристанище в урочище Причищизна, куда мы свозим найденные надгробки, и где покоятся останки расстрелянных жертв Луцкого гетто», - ідеться в повідомленні.

Якщо комусь відома інформація про розташування мацев у Луцьку, просять повідомляти у Волинську релігійну громаду прогресивного іудаїзму, що на вулиці Богдана Хмельницького, 6.






 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром