Луцькі вулиці не називатимуть на честь загиблих в АТО

24 Травня 2016, 11:11
2165 Джерело: vestnik.in.ua

Через конфлікт інтересів сімей та друзів загиблих бійців, комісія ухвалила не називати вулиць іменами воїнів АТО.

Про це інформує представник Українського інституту національної пам’яті на Волині Леся Бондарукпише Волинське Агентство Розслідувань

Зокрема, вона пояснює, що така ситуація виникла через конфлікт інтересів сімей та друзів загиблих.

«Комісія ухвалила не називати вулиць іменами воїнів АТО, щоб не було сварок між батьками, родичами і їх друзями. Бо загиблих, на жаль, маємо більше, ніж вулиць, які можна перейменувати. І суперечки розпочалися не на жарт: бувало, що просто просили ту вулицю, яка подобалася ‒ без огляду як вона сьогодні називається. Натомість у Луцьку з’явиться сквер на честь захисників України, які загинули в цій війні», ‒ пояснює Леся Бондарук.

Натомість у центрі Луцька з’явиться вулиця, названа на честь Євгена Сверстюка.

«А вулицю польської комуністки Ванди Василевської перейменовано на честь російської антикомуністки, яка завжди підтримувала незалежність України, ‒ Валерії Новодворської. Приємно, що в Україні є хоч одна вулиця на честь Новодворської. А в Росії – нема… Радію, що з’явилися також вулиці з іменами Миколи Куделі, Данила Шумука, Павла Пащевського, генерала Алмазова, полковника УПА Ростислава Волошина… Всього 10 вулиць і один провулок», ‒ додає Леся Бондарук.

Коментарі
24 Травня 2016, 14:15
та дійсно для чого це робити.Це просто жах.Які затрати невже нам не всерівно,яка вулиця.Тут думаєш,як день прожити, а ви на біді хочете спекулювати.Непотрібно воно ні їм мертвим,ні їх родичам.
24 Травня 2016, 21:33
Ні нам не всерівно.Може Ви пані "лучанко"думаєте.що гроші на перейменування вулиць віддадуть особисто Вам,що б прожили день? З таких як Ви,яким всерівно .аби лиш було чим набити шлунок й почалась війна на Донбасі ."Путин пріді.Путин-введі пенсии как в Расее!"
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром