Крим. Нескорений: у місті показали, як захоплювали півострів

22 Травня 2016, 18:54
1933

Громадська організація «Кримські татари Волині» організувала показ документальної кінострічки про окупацію Автономної Республіки та утиски корінних жителів.

Перегляд фільму «Крим. Нескорений» відбувся у неділю, 22 травня, у Волинській обласній бібліотеці для юнацтва.

Ця стрічка ще раз нагадує глядачеві про те, як окупували Крим та яких утисків зазнало його корінне населення – кримські татари. Це погляд закордонного журналіста-документаліста, якому випало побувати на півострові на початку його окупації.

За словами голови ГО «Кримські татари Волині» Сервера Зейнідінова, поки стрічки немає у відкритому доступі у мережі, тому вони вирішили організувати цей кіноперегляд, щоб ще раз пояснити, як відбулося захоплення півострова та нагадати лучанам про окупацію Криму.

На жаль, громадська активність виявилася доволі невисокою. Проте відвідувачам, яких все ж зацікавив фільм, це не завадило організувати жваву дискусію на тему окупації, війни та української політики. Після обговорення загальнодержавних питань учасники розмови перешли до обміну думками щодо локальних проблем.

Громадська активістка Мар’яна Сорочук зауважила, що у зустрічі несподівано вийшов цікавий формат.

«Вона мала конкретну тему, але зараз ми розмовляємо про те, що нам болить. Це краще ніж спілкувати в мережі, тут ми чуємо настрої та інтонацію. А ще можемо відверто і без зайвих емоцій поговорити один з одним. Треба подумати над тим, щоб зробити такі зустрічі регулярними, а на них запрошувати чиновників», – запропонувала Мар’яна Сорочук.  

З нею погодився начальник відділу охорони культурної спадщини управління культури Луцької міської ради Петро Троневич, який також прийшов на кіноперегляд. Він переконаний, що це б допомогло спільно напрацьовувати для міста корисні рішення.

Крім того, документальний фільм планують показати луцьким школярам та студентам. 





Використання цього матеріалу без дозволу редакції «Район.Луцьк» заборонене. Авторські права захищені українським і міжнародним законодавством. Під «використанням» мається на увазі повна або часткова републікація цього матеріалу на сторінках інших інтернет-видань (окрім соціальних медіа). Щодо використання матеріалу телефонуйте +38 066 413 29 28 або пишіть на редакційну електронну адресу [email protected].​

 

      

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром