Як у Луцьку минув День вшанування пам’яті лучан, які загинули в АТО

22 Травня 2016, 17:38
2625 Джерело: Луцька міська рада

22 травня у місті вшановують пам'ять воїнів, що віддали своє життя в зоні АТО, боронячи східні кордони нашої держави.

Вранці у неділю, 22 травня, відбулася заходи у Свято-троїцькому кафедральному соборі, після чого лучани відали свою шану всім полеглим бійцям біля стенду на Театральному майдані.  

1

1

1

1

1

1

Потім автобуси відвезли родичів загиблих, представників влади та громадськості на Алею почесних поховань, що на міському кладовищі села Гаразджа, повідомляє прес-служба Луцької міськради.

Тут священнослужителі УПЦ КП відслужили літію.

До присутніх з промовою звернувся перший заступник міського голови Тарас Яковлев. Він зазначив, що минуло більше двох років з того часу, як в Україні розпочалася не антитерористична операція, а фактично справжня війна. На сході нашої держави тисячі хлопців воюють за мирне майбутнє.

Саме 22 травня 2014 року в бою під Волновахою загинули четверо наших лучан. Розпорядженням міського голови ця дата визначена як день вшанування пам'яті лучан, загиблих в АТО.

«Луцьк втратив 30 своїх синів – Героїв незалежної України. Сьогодні ми схиляємо голови та висловлюємо глибокі співчуття родинам в знак скорботи та пам’яті за полеглими Героями», - сказав Тарас Яковлев і запросив присутніх вшанувати пам'ять загиблих хвилиною мовчання.

На мітингу також виступили перший заступник голови обласної державної адміністрації Олександр Степанцов та військовий лікар 51-ї механізованої бригади Олександр Серватович. На завершення усі спільно виконали Державний Гімн України.

1

1

1

1

1

1

1

Крім того, у неділю, 22 травня, луцький міський голова Микола Романюк та рідні загиблих під Волновахою: мама Віталія Махновця — Марія, дружина Дмитра Йовзика — Оксана, тітка Володимира Прокопчука — Людмила Миколаївна Березовська беруть участь у Вічі пам'яті з вшанування загиблих у травні 2014 року військовослужбовців 51-ї ОМБР біля села Благодатне Волноваського району, де встановлено Пам'ятний хрест та меморіальну дошку.

1

Фото з сайту Луцької міської ради
 

 

 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром