У Луцьку хочуть зробити благодійність безготівковою

20 Травня 2016, 15:45
2105

У Луцькраді пропонують запровадити благодійну допомогу у вигляді перерахувань на рахунок закладу.

Про це йшлося на комісії з питань соціального захисту, охорони здоров’я, материнства та дитинства, освіти, науки, культури, мови Луцької міської ради у п’ятницю, 20 травня.

Депутат міської ради Борис Смаль, зазначив, що наразі благодійна допомога закладам освіти, охорони здоров’я, культури, спорту надається у вигляді коштів, товарів та послуг безпосередньо « в руки» адміністрації школи. Насправді, складно визначити добровільна ця допомога чи ні.

Загалом в державі існують дві тенденції щодо цього питання: заборонити будь-які благодійні допомоги, або залишити все як є. Смаль пропонує проект рішення, який регулюватиме це питання.

Це рішення пропонує заборону отримання готівки в будь-якому вигляді. Натомість можна здійснювати ці операції по безготівковому розрахунку. Витрати благодійних коштів будуть здійснюватися відповідно до пропозицій благодійника. А малі суми – керівником навчального закладу відповідно до першочергових потреб.

Начальник управління освіти Луцької міськради Олег Гребенюк підтримав таку пропозицію, та зазначив, що у свій час вони зверталися з проханням заборонити благодійні допомоги навіть до міністра, проте він відмовився взагалі заборонити благодійні внески.

У підсумку члени комісії підтримали пропозицію.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром