Видавці проти журналістів: у луцькому виші визначали, хто кращий

20 Травня 2016, 12:14
1803

Майбутні журналісти та редактори, другокурсники Інституту філології та журналістики СНУ імені Лесі Українки визначили, хто крутіший. Для цього вони взяли участь в третьому інтелектуальному турнірі «Журналісти VS Видавці».

Дійство відбулося у четвер, 19 травня, у рамках Дня науки.

В інтелектуальному двобої зійшлися групи ВС-26 та Журн-27. Варто зауважити, що перші на час гри спробували перевтілитися у сміливі образи «Людей Х», і стали «Людьми ВС».  Майбутні  журналісти одягли маски «Інсайдерів».

Розсудити команди намагалося строге журі на чолі із викладачем, кандидатом наук кафедри соціальних комунікацій, Сергієм Хомінським. Він зізнався, що йому сподобалися обидві команди. Каже, що кожна з них вражала знаннями та ерудицією.

«Щоправда, був один момент, коли обидві команди, вочевидь, добряче перенервувавши - трохи переплутали Гемінгвея з Маркесом (посміхається) Але то таке – з усіма буває», – каже викладач.

Команди пройшли чотири випробування: представлення, домашнє завдання, конкурс капітанів,  а також бліц-опитування. Студенти зізнаються, що хоч готувалися дуже старанно, проте дуже нервували. Кожен намагався якнайкраще представити себе.

«На турнірі всі показали себе з кращого боку. Думаю, досвід змагання пригодиться кожному з нас. В чомусь були кращі ви, в чомусь - ми. Але, як сказав Бернар Вербер, «перемога вважається перемогою, тільки якщо доведена до кінця», – каже учасниця команди «Інсайдери», Ельміра Сафарова.

У запеклому протистоянні цьогоріч перемогу одержали студенти-видавці. Вони отримали 73 бали від членів журі, коли журналістам присудили 68.

«Загалом турнір був дуже напруженим. Ми надзвичайно нервували. Та все ж, перемога опинилася в наших руках. Думаю, ми її заслуговуємо, як ніколи», – констатує Ольга Кирічок із команди «Люди ВС».

Фото взяті зі сторінки Юрія Громика, декана ІФтаЖу

















1













2

 

Використання цього матеріалу без дозволу редакції «Район.Луцьк» заборонене. Авторські права захищені українським і міжнародним законодавством. Під «використанням» мається на увазі повна або часткова републікація цього матеріалу на сторінках інших інтернет-видань (окрім соціальних медіа). Щодо використання матеріалу телефонуйте +38 066 413 29 28 або пишіть на редакційну електронну адресу [email protected].​

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39