У місті частково заборонять благодійні внески

19 Травня 2016, 16:03
1791 Джерело: www.versii.if.ua

Комунальним закладам міста хочуть заборонити отримувати готівку від благодійників, а добровільні внески та пожертви витрачати на потреби, визначені благодійником.

Про це йшлося на засіданні комісії з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю та корупцією, депутатської діяльності, етики та регламенту у четвер, 19 травня.

Депутат Борис Смаль запропонував проект рішення,  який зможе врегулювати благодійні внески у школах, лікарнях, дитячих садках та інших комунальних закладах.

Він зауважив, що благодійна допомога в луцьких комунальних закладах надається у вигляді коштів, у тому числі готівка, товари та послуги.

«В закладах освіти ця допомога надається на постійній основі. Визначити,  чи справді вона надається благодійно, фактично неможливо. В лікарнях перед лікуванням внесок благодійний теж виглядає дивно, оскільки більш логічним є благодійна діяльність хворого, який став здоровим», – розповів депутат.

Також він розповів, що у школах 80 % батьківських внесків витрачають на ремонти. 10% на заходи,  які проводяться в школі. І тільки 10% на гуртки, книги і те, що дитина зможе використовувати.

Саме тому проект передбачає заборону працівникам комунальних закладів отримувати внески у вигляді готівки.

Окрім того, допомога має використовуватися на цілі, які вказав сам благодійник. Якщо конкретне цільове призначення не визначене  благодійником, то це вирішується керівником комунального закладу відповідно до першочергових потреб, які пов’язані з основною діяльністю закладу-набувача благодійної допомоги. Також заклади повинні вести чіткий облік отриманих внесків та пожертв.

Члени комісії підтримали проект рішення більшістю голосів.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром