Луцького активіста судитимуть за шахрайство

01 Серпня 2018, 13:06
Петро Верзун 4776
Петро Верзун

Незабаром пройде суд над громадським діячем, який шахрайським шляхом збагатився більш ніж на десять мільйонів гривень.

Про це повідомила прес-служба прокуратури Волинської області.

Нагадаємо, ще на початку березня стало відомо про те, що луцькому громадському діячеві та бізнесмену Петру Верзуну загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Засновника громадської організації ВОГО «Фонд місцевого розвитку» прокуратура звинувачує у вчиненні низки шахрайств, легалізації майна, одержаного злочинним шляхом, та вчиненні правоохоронцеві. Ці правопорушення  передбачені частинами 1 і 4 статті 190, частиною 1 статті 209 та частиною 2 статті 342 Кримінального кодексу України.

За інформацією, яку отримали слідчі, Петро Верзун з початку 2011 до середини 2016 року видурив в 13 громадян коштів у різній валюті на суму більше 10 мільйонів. Він «позичав» гроші нібито на розвиток власного бізнесу, пов’язаного з наданням інформаційних послуг з оформлення віз для виїзду за кордон, а також для торгівлі валютою на міжбанківській біржі.

Як зазначили у прокуратурі, зловмисник не збирався повертати позичальникам гроші: частину коштів він використав для власних потреб, а більше 500 тисяч гривень вніс на рахунки ВОГО «Фонд місцевого розвитку» та перемістив на рахунки інших суб'єктів господарювання.

Крім того, активіст чинив опір правоохоронцеві під час санкціонованого обшуку в його помешканні 2 березня 2018 року.

Невдовзі ж обвинувачений, якого зараз тримають під вартою, постане перед судом, який і визначить йому міру покарання.

Дізнавайтесь останні новини Луцька першими.

Стежте за нами у Twitter, Google+ та Instagram. Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!

Коментарі
01 Серпня 2018, 19:02
всі громадські організації і різні товариства засновані на іноземних грошах , не сплачуючи податків ведуть діяльність шляхом обману і махінацій , підлогу документів , ніхто ними не цікавиться, які там кошти крутяться.
02 Серпня 2018, 15:23
На мою думку, це абсолютно сфабрикована справа по замовленню. З яких джерел 13 людей взяло 10 мільйонів гривень? Чи задекларовані такі кошти? Тут треба спочатку розібратися з так званими позичальниками.<br/>А Верзун - це порядна людина, яка потрапила в складну життєву ситуацію. Якби всі виконували свою роботу так як він, то в державі був би і порядок.
03 Серпня 2018, 00:26
Те ж мені зловмисник, не смішіть людей. А от правоохоронці в нас ще ті охоронці права...
03 Серпня 2018, 01:05
Знаю його як розумну справедливу та порядну людину.Так, він мав борги і не відмовлявся від них.Якби він не збирався повертати ті &quot;видурені&quot; гроші, то давно вже втік, а не сидів би в тюрмі.
28 Серпня 2018, 22:21
Пєтю,навіщо ж так бездарно палитись?Тільки ти чи зацікавлені тобою особи можуть так написати про людей,які постраждали від тебе.В скрутне становище попали люди,а не ти,завдяки твоєму шахрайству.Те,що ти не уїхав не аргумент в твій захист.Сподіваєшся,що талант актора,юридичні знання і гроші тобі допоможуть?Але правда на стороні людей,яких ти обдурив.Ти багатьом людям отруїв життя,дуже багато людей ненавидить тебе.Бог все бачить,покайся.
Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром