На Бандерштаті презентували автомобіль свободи

01 Серпня 2015, 18:25
4547

Економічний та ефективний, незалежний від нафти й газу, не виділяє шуму і не забруднює атмосферу, не дороговартісний і не вносить дисгармонії в навколишній простір, - усе це переваги електромобіля, який презентували на фестивалі Бандерштат.

Презентацію «другого велосипеда» провів засновник руху і компанії «Еlectrocars» Олександр Кравцов, - повідомляє Громадське. Волинь.

Він розповів, що, їдучи на фестиваль, ночував у друзів під Луцьком і зміг зарядити свій електромобіль від звичайної сільської розетки. Далі чоловік прямує на цьому авто в Польщу.

Активіст прогнозує, що вже за 10 років в Україні буде дуже багато електромобілів, а повністю люди перейдуть на ці авто «десь за 30 років».

Про вигідність електромобілів для українського споживача говорить сучасна політична та економічна ситуація: нафтопродукти ми імпортуємо, а електроенергію виробляємо самі.

Затрати ж електромобіля на 100 кілометрів складають лише сім гривень.

Щодо налагодження українського виробництва електромобілів, Олександр радить починати з малого: спочатку виготовляти зарядні пристрої до автівок, налагодити ефективну інфраструктуру, а вже потім братися за виготовлення самих машин.

"В Україні електромобіль можна знайти за 16 тисяч доларів, такою ж є ціна і будь-якого іншого нового авто, тому краще придбати екологічну сучасну машину, за якою - майбутнє", - впевнений Кравцов.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром