Палац культури: вшанували тих, хто зазнав політичних репресій

13 Травня 2016, 15:03
2114 Джерело: lutskrada.gov.ua

Під час пам'ятної академії «Розп'ятими долями болить Україна» з нагоди Дня пам'яті жертв політичних репресій, провели заупокійне богослужіння та вшанували пам'ять тих, хто постраждав під час репресій радянських часів.

Вшанувати пам'ять репресованих у четвер, 12 травня, у Палац культури міста Луцька прийшли представники влади, громадськості та члени Волинського обласного товариства політв'язнів і репресованих – повідомляють на сайті міськради.

Священики Свято-Троїцького кафедрального собору провели заупокійне богослужіння за невинно убієнними, а від учасників пам'ятної академії ліцеїсти поклали квіти до пам’ятних місць на Замковій площі.

Заступник міського голови Сергій Григоренко висловив щирі співчуття родинам тих, хто не повернувся з таборів, а також глибоку шану ветеранам, які є для нас живим прикладом патріотизму. Волинь є однією з областей, яка найбільше постраждала від репресій.

Сергій Григоренко зазначив, що «хоч апогеєм політичних репресій і стало 20 століття, час сталінського, більшовицького режимів, але репресії почалися значно раніше. І зараз, в 21 столітті, в час гуманізму, ми можемо бачити жертв новітніх політичних репресій, прикладом яких є Небесна Сотня».

Він вручив подяки міського голови за активну життєву та громадську позицію, вагомий внесок у патріотичне виховання покоління членам Луцького міського ветеранського товариства політичних в'язнів і репресованих Надії Забіроніній, Галині Левчук та Вірі Шевчук.








 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром