Привокзальна: покинутий хлібокомбінат

31 Липня 2015, 10:21
7906

Без хліба, але видовищно.

Про привокзальний район в Луцьку ходить чимало чуток. Мовляв, там ходити ввечері небезпечно, збираються сумнівні компанії, розпивають спирте. Подейкують, що процвітає наркоманія і крадіжки. 

Однак це все переважно чутки. Бо ж слава "кримінального" привокзального, за словами самих мешканців,  вже давно в минулому.

Тут переважно квартири орендують. Будівлі не в найкращому стані. А деякі та й взагалі можна було б віднести до аварійних і давно знести. Однак з цим ніхто не поспішає. Бо чи то коштів нема у міської влади, чи то "ще не встигли прихватизувати" - неясно.

Додає легендарності вулиці і покинутий комбінат хлібопродуктів № 1, на території якого почуваєшся наче в минулому, а  то й в позаминулому столітті.

Тут не пахне хлібом і зерном, як кілька років тому. Тут призвичаївся запах старості та сирості.

Вхід на територію комбінату
Вхід на територію комбінату

Але насправді там не так небезпечно,  як здається на перший погляд. Часто там збираються діти. В одному із приміщень  живуть двоє мирних безхатченків. Так, там було б доволі зручно переховуватися злочинцям чи злодіям. Але як розповідає місцевий дільничний, їх там нема. 

Діти, які живуть в житлових будинках поруч
Діти, які живуть в житлових будинках поруч

Про те, що колись це був ще один потужний об`єкт, свідчать величезні приміщення.

Свою роботу комбінат припинив не так давно - восени 2011 року. Майже за рік після цього з території вивезли весь метал. Робили це переважно місцеві жителі. Тепер вже звідти вивозити немає що. 

Стіни вкриті різними написами. В одному із приміщень лежить матрац і одяг. Він належить одному із місцевих безхатченків, який живе тут в теплу пору. Чоловік має сім`ю і житло, але як настає літня пора, шукає затишку у покинутій будівлі.

Приміщення з написами. Тут те, що залишилося від дерев`ного ліжка
Приміщення з написами. Тут те, що залишилося від дерев`ного ліжка

Матрац і одяг чоловіка, який тут час від часу перебуває
Матрац і одяг чоловіка, який тут час від часу перебуває

В центрі стоїть багатоповерхова будівля. Сходи в аварійному стані, тому ми не наважились підніматися наверх, хоча, напевно, вигляд, на місто з висотки був би вражаючим.

Аварійні сходи
Аварійні сходи

В більшості будівель багато всілякого сміття. Але не скрізь. Територія заросла бур`яном. Щоб дослідити всю територію, обійти кожен закуток, потрібно кілька годин. Але не місцевим дітям. Тут вони почуваються як вдома. ПІд час нашої мандрівки маленькі лучани грали у футбол. 

А за годину після того, як ми покинули територію, вони розпалили вогонь. Старших це не дивує. Вони стежать за дітьми, аби ті не вчинили пожежу. 

Дірки в підлозі
Дірки в підлозі

Якою буде доля комбінату? З власних джерел нам стало відомо, що територію вже давно викупили. І в майбутньому там запланований мікрорайон чи щось подібне. Кілька місяців тому її хотіли захопити рейдери. Однак фірма, яка поклала око на об`єкт, усе владнала.

Це не єдинй об`єкт на Привокзальній, якиий викликає багато питань. За кілька метрів знаходиться закинута військова частина. А там ще цікавіше...

Аріна КРАПКА, Ярослава БЛИСКАВИЦЯ

Коментарі
31 Липня 2015, 15:20
Нехай реорганізують територію, під житлове будівництво й вперед !!! Як приклад АТП, промзона на Клима Савури. Чи комусь на вигідно ?!!!
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром