У ЛНТУ – вступне випробування для майбутніх архітекторів

21 Липня 2018, 16:36
Абітурієнт, який складлає випробування, щоби вступити до ЛНТУ 8490
Абітурієнт, який складлає випробування, щоби вступити до ЛНТУ

У Луцькому національному технічному університеті у суботу, 21 липня, абітурієнти демонструють свої творчі здібності, які хочуть вступити на факультет  будівництва і дизайну.

Повідомляє про це інформаційний відділ Луцького НТУ.

З самого ранку розпочалося вступне випробування для абітурієнтів за спеціальністю «Архітектура та містобудування», які змушені вдало пройти перший тур конкурсу – виконати рисунок архітектурної деталі.

«Сьогодні проходить перший етап вступного випробування для абітурієнтів за спеціальністю 191 «Архітектура та містобудування». Тривалість іспиту три години. Вступники виконують зображення архітектурної деталі різних ордерів в олівці. Є абітурієнти, які виконують це завдання по варіантах, в кожній аудиторії вони різні. Всі завдання однакової складності, тож учасники випробувань поставлені в рівні умови. Оцінюватиме роботи комісія, яка складається із відомих фахівців на Волині в галузі архітектури і мистецтва», – розповів декан факультету ФБД Олександр Бондарський.

Олівці
Олівці

Сьогодні проходить перший етап вступного випробування
Сьогодні проходить перший етап вступного випробування

З самого ранку розпочалося вступне випробування для абітурієнтів за спеціальністю «Архітектура та містобудування»
З самого ранку розпочалося вступне випробування для абітурієнтів за спеціальністю «Архітектура та містобудування»

Крім того, Олександр Бондарський зазначив, що попри більшу кількість поданих на вступ заяв, на випробуванні з’явилися 19 абітурієнтів. Така ситуація, каже декан, обумовлена тим, що у ЗВО Львова, Рівного та Києва співпадає день проведення конкурсу.

«Така кількість абітурієнтів теж є дуже хорошим показником, і конкурс у нас буде. Цьогоріч Міністерство освіти і науки виділило на цю спеціальність вісім бюджетних місць, тому зрозуміло, що відберуть найкращих. Цей вступ відбувається уже вдруге, минулого року на архітектуру ми набрали на бюджетну форму 5 студентів, як показав рік навчання – це найсильніші студенти, обдаровані, талановиті. Ми раді, що вони до нас вступили, вони є лідерами на факультеті, беруть участь у різноманітних заходах, добре навчаються. Думаю, через рік ми матимемо таких студентів, які займатимуться наукою, братимуть участь у Всеукраїнських конкурсах з архітектури. Сьогоднішній день для нас важливий, ми раді, що абітурієнти обирають саме цю спеціальність і приходять для вступу саме до нас», – зазначає Бондарський.

Ця спеціальність дає багато можливостей реалізувати себе творчо і отримувати в майбутньому гідну зарплатню
Ця спеціальність дає багато можливостей реалізувати себе творчо і отримувати в майбутньому гідну зарплатню

Вступне випробування
Вступне випробування

На випробуванні з’явилися 19 абітурієнтів
На випробуванні з’явилися 19 абітурієнтів

Водночас, ректор Луцького НТУ Петро Савчук додав, що абітурієнти зробили правильний вибір спеціальності, адже вона є однією із найпрестижніших і в Україні і в світі.

«Ця спеціальність дає багато можливостей реалізувати себе творчо і отримувати в майбутньому гідну зарплатню. Студенти зможуть себе реалізувати в нашому університеті, це серйозна кафедра, серйозна матеріальна база, а навчальний план відбудований за найкращими зразками і європейськими стандартами. Молодь зможе побувати на практиці за кордоном, не тільки в таких престижних університетах як Краківська академія мистецтв, але й в багатьох інших країнах, зокрема у Португалії, Бельгії, Швеції. Безумовно, це максимум можливостей, бо далеко не усі ЗВО в Україні можуть це запропонувати. Нині ми маємо вісім державних місць, якщо абітурієнти будуть наполегливими і буде серйозний конкурс, я обов’язково замовлятиму додаткові місця, минулого року нам це вдалося. Бажаю вступникам успіхів, максимальної реалізації, бо усе в їхніх руках», – пояснив Савчук.

Всі змушені вдало пройти перший тур конкурсу – виконати рисунок архітектурної деталі
Всі змушені вдало пройти перший тур конкурсу – виконати рисунок архітектурної деталі

Вступники виконують зображення архітектурної деталі різних ордерів в олівці
Вступники виконують зображення архітектурної деталі різних ордерів в олівці

Перед випробуванням поділилася враженнями потенційна студентка Луцького НТУ.

«Звісно, я дуже хвилююся, бо майже за тиждень до вступних екзаменів вирішила, що хочу бути архітектором, хоча готувалася до вступу на «Дизайн». Цей тиждень у мене складатиметься із екзаменів, тож впродовж цього часу я вирішуватиму, на кого мені піти краще. Сьогодні на випробуванні я спочатку розбиратимуся з осями, потім замальовувати дрібні деталі й старатимуся швидше усе робити, аби вкластися у відведений час», – зауважила абітурієнтка.

Варто зазначити, що усі роботи вступників зашифровані, тож ніхто із членів комісії не знатиме прізвищ та імен автора. Результати випробування будуть відомі уже завтра. Натомість цього тижня майбутнім архітекторам доведеться пройти ще два етапи випробування – креслення та композиція.

Дізнавайтесь останні новини Луцька першими.

Стежте за нами у TwitterGoogle+ та Instagram. Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!

Коментарі
21 Липня 2018, 19:58
19 абітурієнтів це пробите дно
21 Липня 2018, 21:24
У нас уже дизайнерів понавипускали тепер ще архітекторів. Гурток професорів арт терапевтів
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром