У Луцьку безкоштовно навчають основам програмування та робототехніки

18 Липня 2018, 11:29
Запрошують лучан будь-якого віку 9756
Запрошують лучан будь-якого віку

Гурток діє в «Академ-Бізнес хабі» СНУ ім. Лесі Українки не лише протягом навчального року, а й на канікулах, і є безкоштовним. Веде його Костянтин Волков.

Більшість українців переконана, що комп’ютерну техніку й програмування краще вивчати на платних курсах, адже відповідну рекламу можна побачити скрізь. Та варто знати, що починати таке вивчення можна у безкоштовних профільних гуртках, які існують при кількох державних установах: при «Малій академії наук», при Волинському обласному та Луцькому міському центрах науково-технічної творчості, при «Академ-Бізнес хабі» СНУ.

З них лише останній працює на канікулах і запрошує людей різного віку, а не лише дітей.

«Вік тут взагалі не лімітований. Старші діляться своїми знаннями; молодь удосконалює та апробовує на практиці наявні вже знання; діти вивчають ази фізики, електроніки, радіотехніки, робототехніки, принципи роботи комп’ютера», – пояснив Костянтин Волков.

Для найменших відвідувачів гуртка (це діти з 5 років) є спеціальний конструктор. Він має ряд компонентів, з яких можна збирати різні комбінації електричних ланцюгів, наприклад, засвітити лампочку, ввімкнути вентилятор тощо. Різні комбінації дають дітям можливість зрозуміти базові принципи фізики, механіки, електро- і радіотехніки.

Для школярів старших класів та студентів гурток пропонує вивчення принципів роботи комп’ютера на прикладі програмних пристроїв «raspberry PI» та «Arduino». Це міні-комп’ютери для керування роботами, адже саме робототехніка є головним напрямком гуртка.

Старші гуртківці вивчають будову, деталі, з’єднання всередині комп'ютерів: їх розбирають та складають, програмують на мові «Сі» (в англійському варіанті – «С»).

З часом учасники гуртка робототехніки «A-B hub» переходять до вивчення складнішої мови програмування «JavaScript». Відповідно, вони вивчають складніші програми для керування різними пристроями: міні-роботами, «розумними» іграшками, машинками з дистанційним керуванням і навіть безпілотними літальними апаратами. Найбільш наполегливі й здібні гуртківці починають самі писати програми до таких пристроїв і не тільки.

Тож не тільки студентів, але й усіх, хто бажає, незалежно від віку, запрошують на гурток робототехніки та програмування, де можна отримати нові знання і і цікаві хобі. Розташований він за адресою: Луцьк, вулиця Винниченка, 30а, «Академ-Бізнес хаб» (приміщення бібліотеки СНУ, 5-й поверх). Приходьте щовівторка і щоп'ятниці на 16:00.

 

Дізнавайтесь останні новини Луцька першими.

Стежте за нами у , Google+ та Instagram. Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!

  

Коментарі
19 Липня 2018, 18:51
Чи є можливість перенести час проведення курсів,щоб була можливість їх відвідувати після роботи?
Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром