Розповіли, як у Луцьку проходитиме Чемпіонат України з легкої атлетики

16 Липня 2018, 20:51
Чемпіонат України з легкої атлетики 2392
Чемпіонат України з легкої атлетики

На луцькому стадіоні «Авангард» відбудеться Чемпіонат України з легкої атлетики.

Змагання проходитимуть з 18 по 21 липня

Це головний легкоатлетичний старт в Україні у 2018 році та відбіркові змагання на чемпіонат Європи з легкої атлетики, який відбудеться у серпні в Берліні. До Луцька прибудуть понад півтисячі спортсменів з усіх областей України, зокрема чемпіони і призери світових та європейських чемпіонатів Ольга Саладуха, Юлія Левченко, Христина Стуй, Анастасія Бризгіна, Аліна Шух, Сергій Смєлік, Олексія Касьянов та інші.

Програма змагань побудована в такий спосіб, що головні фінали та найцікавіші події чемпіонату відбуватимуться увечері. Урочисте відкриття змагань заплановане на 16:00 середи, 18 липня.

Особливо цікавими мають стати події за участі волинських спортсменів. Наша область може бути представлена на чемпіонаті Європи понад десятьма спортсменами. На чемпіонаті у Луцьку підтвердити це право мають Данило Даниленко (400 метрів з бар’єрами), Ірина Климець (метання молота), Євген Гуцол (800 метрів) та Олександра Шафар (10 000 метрів).

На стадіоні влаштують великий екран, на якому транслюватимуться змагання, біля секторів зі стрибків і матень облаштують менші монітори, які висвітлюватимуть інформацію про спроби. Чемпіонат покаже у прямому ефірі канал Xsport.

Крім спортивної складової, цікавими будуть й інші події навколо чемпіонату. Традиційно відбудуться розіграші лотереї серед вболівальників, працюватиме фуд-зона, біля стадіону «Авангард» облаштують майданчик для дитячої легкої атлетики, відбуватимуться автограф-сесії із відомими легкоатлетами. Новинкою стане так звана віртуальна легка атлетика — усі охочі безкоштовно зможуть пробігтися віртуальною стометрівкою у спеціальних VR-окулярах.

У заключний день чемпіонату, 21 липня у Луцьку підпишуть меморандум між ФЛАУ та Національною радою спортивної реабілітації ветеранів України, а в межах програми чемпіонату пройдуть два забіги за участі українських військових, поранених у боях на східному фронті — на 400 та 1500 метрів.

Читайте також: У Луцьку бігатимуть атовці

Дізнавайтесь останні новини Луцька першими.

Стежте за нами у TwitterGoogle+ та Instagram. Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!

 

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024