Фестиваль українського фольклору «Берегиня»

17 Липня 2018, 15:40
Афіша 7363
Афіша

Фестиваль не проводили вже п'ять років, проте цьогоріч  у ньому візьмуть участь волинські колективи та 32 колективи з інших областей та з-за кордону. 

Восьмий міжнародний фестиваль українського фольклору «Берегиня» відбудеться 10-13 серпня. Про це повідомляє відділ інформаційної політики облдержадміністрації.

Урочисте відкриття відбудеться 10 серпня на Театральному майдані в Луцьку. Фестивальні заходи проводитимуть на паралельно у кількох локаціях: у Берестечку «Козацька слава у віках» (Горохівський район), в урочищі Вовчак «Вовчак – Волинська Січ» та «Ми – нащадки своїх героїв» (Турійський район).

У дійствах візьмуть участь колективи з Волині та інших областей. Окрім того, інші країни представлятимуть делегації з Польщі, Білорусі, Франції, Словаччини та Словенії.

Фестиваль проводять з метою автентично ознайомити та показати глибину пісенної творчості Волині періоду козацтва та національно-визвольної боротьби. 

На вулицях міста вируватиме народне життя Волині і Полісся через призму етнографічних майданчиків, де волиняни відтворять обійстя гончара, кузню, лісничівку, старовинний шинок, млин, гуральню, рибальське подвір’я, пасіку, де частуватимуть справжніми різновидами меду. Разом із тим, проводитимуть майстер-класи та передаватимуть досвід народних умільців соломо- і сіно плетіння, виготовлятимуть ляльки-мотанки, кераміки, гончарства тощо.

Святкове завершення фестивалю відбудеться у вигляді гала-концерту «Уклін тобі, Україно!» 12 серпня, на Театральній площі Луцька.

Послухати автентичних українських пісень запрошують організатори культурно-мистецького дійства – Обласний науково-методичний центр культури, управління культури Волинської облдержадміністрації за підтримки Волинської обласної державної адміністрації, Волинської обласної ради, Луцької міської ради та Міністерства культури України.

Читайте також: Куди піти з дітьми на вихідних 14–15 липня

            Дізнавайтесь останні новини Луцька першими.

Стежте за нами у TwitterGoogle+ та Instagram. Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram

 

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром