Луцьк, 29 липня: відтягнута "Ласка", пристрасна сесія і перерва з пінкою

29 Липня 2015, 22:00
4786 Джерело: http://slovovolyni.com/ukr/volyn/38096/

Дві третіх літа утікають наче вода крізь пальці, а градус протистоянь по-луцьки й гадки не має падати: які емоції вирували в місті у середу і чому козирним місцем всіх перипетій стала міська рада - зазирніть в огляд від Район. Луцьк.

 
На 76 сесії Луцької міської ради Микола Романюк проінформував про створення нової депутатської пропрезиденської фракції. До її складу увійшли: Роман Романюк, Олександр Пиза, Іван Корчук, Євгеній Ткачук, Анатолій Бірюков та Анатолій Пархомюк. Микола Яручик теж має в планах долучитися, поки каже, що банально не встиг.
 
Депутат Василь Гриб вщент розкритикував постанову Кабміну та прийнятий законопроект про підвищення тарифів. Обранець мовив, що до нього протягом останніх днів приходять люди і скаржаться на популістські рішення столиці.А Романюк послав усіх незадоволених оформлювати субсидії.
 
Депутати підтримали звернення до вищих чинів держави щодо невідповідності посади судді Ковтуненка. Гузь назвав його "подонком", а Сівак нагадав, що той судив майданівців.
 
Довгоочікуване обговорення долі КП "Ласка" і забудови в парку на 40 кварталі так і не відбулося - після п'ятнадцятихвилинки, яку депутат Андрій Осіпов назвав явною маніпуляцією, - з порядку денного вже зняли питання про ліквідацію КП «Ласка» та про надання КП «Парки та сквери м. Луцька» дозволу на розроблення технічної документації із землеустрою щодо встановлення меж парку в районі вулиць Конякіна-Гордіюк у Луцьку.
 
Дискусії щодо присвоєння звання Почесного громадянина Луцька очільнику київської поліції Олександру Фацевичу тривали гаряче, але врешті депутати ухвалили рішення. Тож цьогоріч традиція присвоєння почесного громадянина міста напередодні свята Незалежності - не зривається. Окремі ж кола громадськості обурені регулярністю процедури і кажуть, що тхне совком.
 
Миколо Ярославовичу, йдіть сюди! Потріть мені спинку!" - звертався активіст  Ілля Токаренко до міського голови, роздягнувшись у міській раді та публічно приймаючи "водні процедури". В такий спосіб у Луцькій міській раді представники Радикальної партії провели акцію з імперативом повернути гарячу воду в оселі лучан.

 

Підземка з квітами Луцьку не світить, а от облаштувати місце для торгівлі квітами поряд з книжковим магазином на проспекті Волі - можна. Міський голова не вважає "розгоном" ліквідацію стихійного ринку біля Пано 20 липня, навпаки - це частина переходу на більш сприятливе місце. Наскільки по-господарницьки було залишати торговців квітами з наметів у скверику - не коментують.

 
Громадянка Мирощук скаржилась щодо будівництва на вулиці Данила Галицького, 5 - за її словами, олігархату сім'ї Голєвих немає меж. На що Романюк зачитав заяву Олени Голєвої про те, що усі необхідні документи для проведення будівництва в Старому місті - є. Про інші нагальні проблеми Старого міста дізнавайтесь із наших репортажів незабаром.
 
Розглядали питання про надання згоди управлінню капітального будівництва Луцької міської ради на передачу в суборенду ТзОВ «КАЗКОВА ОСЕЛЯ» орендованої земельної ділянки для будівництва та обслуговування багатоквартирних житлових будинків з вбудовано-прибудованими приміщеннями на вул. В’ячеслава Чорновола. Людською мовою кажучи  - тема будівництва над Сапалаївкою лишається відкрита. Не всі мешканці вірять в безпеку і благі наміри забудовника, а сторона забудовника називає провокаторами активістів, що мусолять цю проблему. 
 
Депутати нарікали на поганий доступ до wi-fi Луцькради, хоча проблема з вай-фаєм у Луцьку є не лише у владних коридорах. 
 
На що скаржитимуться ще і що лучанам варто знати про стан справ у місті - стане відомо на оперативній нараді міського голови і продовженні сесії - не проґавте свіжі подробиці і цікаві деталі - to be continued with Район. Луцьк
 
Картину дня підготувала Ярослава БЛИСКАВИЦЯ
 
Коментарі
30 Липня 2015, 14:08
Народний контроль- Батальйон Рошен
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром