Лучанина три дні тримали в заручниках, аби отримати 200 тисяч

08 Квітня 2015, 12:09
6445 Джерело: http://p-p.com.ua/

У Луцьку троє чоловіків взяли четвертого в заручники, дізнавшись, що в нього на картці ‒ 200 тисяч гривень.

Події розгорталися у серпні 2014 року, ‒ пише Під прицілом.

За інформацією з матеріалів кримінального провадження, чоловік познайомився зі своїми кривдниками у кафе біля магазину «Наш край», що по вулиці Відродження. Всі розговорилися, випили і один розповів, що працює в Олицькому лісництві і йому на картку повинні перерахувати 200 000 гривень.

Після гулянки троє чоловіків запропонували «грошовитому ліснику» підвезти його додому, а коли той сів у машину, повідомили, що взяли його в заручники. Люди просиділи у машині до самого ранку, аж допоки не відкриється відділення банку.

І уже зранку в банку чоловіки з’ясували, що кредитна картка заблокована, а на її відновлення потрібно близько трьох днів.

Тож, аби не втратити таку «наживу», зловмисники продовжували утримувати чоловіка і для цього навіть винайняли окрему квартиру. У постраждалого відібрали мобільний телефон та заборонили спілкуватися з друзями та родичами.

Впродовж трьох наступних днів викрадачі не відмовляли собі у розвагах, адже за усе змушували сплачувати свого полоненого. Наприклад, чоловіки їздили відпочивати на озеро у село Гірка Полонка, винаймали номер у готелі, їздили у нічний клуб і просто їли-випивали.

Одного разу полоненому таки вдалося надіслати смс-повідомлення про те, що його взяли в полон своєму другу і навіть вдалося з ним зустрітися. Зауважимо, що один з викрадачів мав при собі підроблене посвідчення працівника СБУ і саме тому постраждалий боявся звертатися у правоохоронні органи. Втім правоохоронці таки дізналися про факт викрадення людини у Луцьку і швидко затримали підозрюваних.

Під час суду обвинувачуваний заперечував проти усіх вищенаведених фактів і хотів справити враження, ніби він є другом постраждалого. Втім, свідки та відеозапис із камер спостереження довели причетність обвинуваченого до злочину.

Луцький міськрайонний суд дав злочинцеві три роки позбавлення волі з дворічним іспитовим терміном. Крім того, його ще можна оскаржити в апеляційній інстанції.

19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром