Луцькі бакалаври склали перше ЗНО

12 Липня 2018, 03:00
Студенти пишуть тестування 2332 Джерело: testportal.gov.ua
Студенти пишуть тестування

Одинадцятого липня четвертокурсники, які хочуть вступити до магістратури, склали зовнішнє незалежне оцінювання з англійської мови.

Цьогоріч це тестування обов'язкове для більшості спеціальностей магістратури, повідомляє 12 канал.

Загалом у Луцьку 700 вступників. Попри те, що віднедавна чотири курси формально вважають закінченою вищою освітою, вони хочуть таки отримати ще й диплом магістра. Уся процедура ЗНО строго регламентована. Вступники повинні мати з собою певний пакет документів. А ще обов'язкова умова – не спізнюватись на тестування.

Тому декількох вступниць, які прийшли на п'ять хвилин пізніше встановленого часу, на територію пункту просто не впустили. Єдиний вихід для них: звертатись до центру оцінювання якості освіти і документально довести, що вони мали поважну причину для спізнення. Тоді їм дозволять складати ЗНО на другій сесії. Або ж вступницям доведеться обрати іншу спеціальність на магістратурі, де сертифікат з англійської при вступі не вимагають.

Тестування з англійської для бакалаврів не єдине цьогорічне нововведення. Також 13 липня для охочих вступити на правничу спеціальність відбудеться фаховий іспит у формі ЗНО.

 

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром