«Кіборгу» з Волині допоможуть реалізувати себе в Луцьку

10 Липня 2018, 18:47
Василь Шумик 4817
Василь Шумик

Волинського «кіборга» із 80 ОДШБр Василя Шумика, який боронив Донецький аеропорт у найгарячіші дні та мав три контузії, пролікували та влаштують на роботу в Луцьку.

Про це йдеться на Facebook-сторінці очільника Волинської облдержадміністрації Олександра Савченка.

Відомо, коли Василь Шумик повернувся в рідне село на Камінь-Каширщині, то потребував соцзахисту, адже мав проблеми зі здоров’ям та не міг відкрити групу з інвалідності через помилки у військових документах.

У червні цього року очільник облдержадміністрації Олександр Савченко завітав до сім’ї військовослужбовця, і вже 25 червня Василя Шумика привезли до Луцька на лікування.

Незабаром допоможуть працевлаштуватися військовому та орендувати житло в Луцьку
Незабаром допоможуть працевлаштуватися військовому та орендувати житло в Луцьку

На сьогодні військовий пройшов медичне обстеження та відповідне лікування. Окрім того, ним почали опікуватися відома серед атовців психологиня Олена Звєрєва та керівник «Волинської спілки ветеранів антитерористичної операції» Вадим Ваврищук. Обласна адміністрація в той час виправила помилки у військових документах Шумика. Наразі військовослужбовцю оформили гарантовані державою пільги та призначили військову групу.

Після всіх цих дій Василь Шумик разом із побратимами та психологинею Оленою Звєрєвою навідався до голови адміністрації Волині, щоб подякувати за вчасну допомогу.

«Олександре Іллічу, пробачте мене. Я особисто дуже Вам дякую. Ви мене врятували, Ви дали мені надію. Ви так несподівано з’явилися в моєму житті. У мене вже опускалися руки. Я був у розпачі, бо в які двері не стукав – кругом закрито», – зі сльозами на очах зазначив Василь Шумик.

Олена Звєрєва
Олена Звєрєва

За словами Звєрєвої, на сьогодні Василь Шумик приймає ліки, а побратими допоможуть йому з працевлаштуванням та орендою житла в Луцьку. Зокрема, планують влаштувати його охоронцем.

«Василю зараз необхідне його середовище, його побратими. Коли він почав з ними спілкуватися – він повеселішав, почав відступати посттравматичний синдром. Наш обов’язок тепер – допомогти йому відігрітися душевно. У нього вже з’явилися плани на майбутнє. Він дуже конструктивний, хороший майстер, і я вірю, що йому вдасться повернутися до життя в тилу», – розповіла психологиня.

«Кіборг» прийшов подякувати Савченку за допомогу
«Кіборг» прийшов подякувати Савченку за допомогу

Окрім того, зміни помітив й сам голова облдержадміністрації Олександр Савченко, який зазначив, що лікування пішло військовому на користь.

«Поголився, схожий на хорошого чоловіка. Тепер ти справжній Герой! Не знівечений життям. Те, що ти там пережив – це одне, а твій обов`язок зараз – жити, працювати, виховувати сина», – ствердив Савченко.

Олександр Савченко додав, що його двері завжди відчинені, і він закликає кожного, хто потребує допомоги, звертатися до нього.

Дізнавайтесь останні новини Луцька першими.

Стежте за нами у TwitterGoogle+ та Instagram. Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!

Коментарі
13 Липня 2018, 12:41
Як тільки призначать голову ОДА - так і піариться на атошниках ... <br/>Гунчик &quot;відвідував оселю Героя Миколи Королька&quot; навіть не заїхавши туди , Савченко &quot;допомагає&quot; кіборгу Шуміку ... Хай краще зроблять ВСЕ , щоб ці атошники не їздили до них за &quot;допомогою&quot; , а отримували всі пільги і виплати без гунчиків чи савченків!!
Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024