Лучани виграли конкурс на облаштування майданчика для собак, а його нема де побудувати

09 Липня 2018, 14:35
Майданчика для собак поблизу ПУМу може не бути 2536
Майданчика для собак поблизу ПУМу може не бути

Земля, на якій мав бути майданчик, належить «Укрзалізниці».

Цьогоріч у травні лучани виграли конкурс місцевих ініціатив на облаштування майданчика для вигулу собак. Проте виграні 50 тисяч гривень використовувати нікуди, адже  територія, на якій мав бути майданчик, – у постійному користуванні ПАТ «Укрзалізниця». Про це йдеться в сюжеті Суспільного Волині. 

«Виявилося, що земельна ділянка перебуває у постійному користуванні «Укрзалізниці», тобто вдовж колії дитячої залізниці і певна кількість метрів. У ту частину ділянки попала ділянка, яка призначалася для вигулу собак», – каже заступник міського голови Костянтин Петрочук.

Олександр Ванюрський, один із активістів, зазначає, що будівництво майданчика у цьому мікрорайоні – необхідність. Пропонує й альтернативу: надати ділянку, що знаходиться при вході в колишній ботанічний сад СНУ імені Лесі Українки.

Проте й будівництво неможливе й на цій території, адже там каналізація та газопровід. Окрім того, ця земля ще досі належить до природно-заповідного фонду, статус якого може зняти тільки Президент.

До всього додається ще одна проблема: якщо ініціатори будівництва таки не витратять виграні кошти до кінця року, їх анулюють. Тоді участь у конкурсі доведеться брати ще раз.

Читайте також: Лучан запрошують на зустріч із заступником Міністра молоді та спорту

Дізнавайтесь останні новини Луцька першими.

Стежте за нами у TwitterGoogle+ та Instagram. Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром