Суд звільнив від кримінальної відповідальності наркомана, який розкаявся

09 Липня 2018, 14:22
Наркомана відпустили 2694
Наркомана відпустили

У Луцькому міськрайонному суді закрили кримінальне провадження обвинуваченого у зберіганні наркотиків.

Про це йдеться в ухвалі суду по справі № 161/5305/18.

Мешканець села Боголюби натрапив на цікаву знахідку: пластмасовий контейнер із канабісом. Замість того, щоб повідомити у поліцію, він вирішив привласнити її собі і самостійно випробувати дію психотропної речовини.

Частину знайденого злочинець тримав у контейнері в себе вдома, а іншу в коробці з-під сигарет, яку поліцейські знайшли вже в нього на робочому місці, під час проведення слідчих дій у лютому 2018 року. Загальна маса вилученої речовини становила 26,09 г.

За незаконне зберігання наркотиків, навіть без мети збуту, передбачена кримінальна відповідальність, і це реальний шанс познайомитись ближче із стінами луцької в’язниці. Однак, відповідно до ч. 4 ст 309 ККУ, особа, яка добровільно звернулася до лікувального закладу і розпочала лікування від наркоманії, звільняється від кримінальної відповідальності. 

Відомо, що обвинувачуваний, який є приватним підприємцем, раніше до таких справ причетний не був. Його характеристика і щире каяття схилили суд до висновку, що він може бути звільнений від кримінальної відповідальності.

Для того, щоб виправити наслідки своїх незаконних діянь, чоловік пройшов курс лікування від наркотичної залежності протягом двох тижнів у стаціонарі. На даний момент він перебуває на обліку Волинського обласного наркологічного диспансеру.

Суд також зобов’язав колишнього наркомана компенсувати кошти, витрачені на проведення судової експертизи наркотичних речовин, що проводилась у ході розгляду справи. 

Оскільки метою покарання Кримінальний кодекс визначає не лише кару, а й виправлення засуджених, то можна сказати, що нашому герою пощастило вчасно схаменутися, і у майбутньому він навряд чи буде у такий спосіб шукати собі нових вражень.

Читайте також: У лучан під час відпочинку в Хрінниках вилучили наркотики

 

Дізнавайтесь останні новини Луцька першими.

Стежте за нами у TwitterGoogle+ та Instagram. Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром