Мешканцям багатоповерхівок доведеться більше платити за комуналку

04 Липня 2018, 13:02
Піднімуть вартість утримання будинку 4209
Піднімуть вартість утримання будинку

Жителям багатоповерхових будинків, обладнанних ліфтами, доведеться більше платити за те, що вони не піднімаються в свої помешкання сходами.

Про це стало відомо у середу, 4 липня, на засіданні виконкому Луцькради, інформує ВолиньPost.

Керівник департаменту житлово-комунального господарства Юрій Крась зауважив, що техобслуговування ліфтів входить до переліку послуг з утримання будинків. А ще у травні ТзОВ «Волиньліфт» підняло вартість послуг з обслуговування ліфтів більше ніж у 1,5 рази.

Так, базова вартість техобслуговування ліфта, який має зв'язок з диспетчерською, зросла з 749 до 1197 гривень, майже на 60%. А вартість обслуговування так званого «недиспетчеризованого» підйомника – з 725 до 1194 гривень, тобто, майже на 65%.

В зв'язку з подорожчанням послуг з техобслуговування ліфтів, заявив Крась, виникла потреба внести корективи у тариф з утримання будинку.

На зауваження члена виконкому Ігоря Муковоза  про те, що зарплати лучан останнім часом не зросли на 60%, директор департаменту ЖКГ відповів, що востаннє тарифи на обслуговування ліфтів піднімали у 2015 році, а з тієї пори вдвічі зросли «мінімалка», вартість електрики та палива. Крім того, техніки не бажають працювати за мінімальну зарплату:

«Поважаючий себе електрик не буде працювати за 4000 гривень. Люди звільняються з підприємства «Волиньліфт» і їдуть в Польщу освітлювати міста та села», – додав він.

Зрештою, члени виконавчого комітету підтримали рішення про зміну тарифу, хоча для цього довелось проводити повторне голосування.

Читайте також: Ніхто досі не знає, чому ліфт став смертельною пасткою для молодої лучанки

Дізнавайтесь останні новини Луцька першими.

Стежте за нами у TwitterGoogle+ та Instagram. Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром