Зі смачними стравами та позитивними враженнями: у Луцьку презентували нове кухонне обладнання

02 Липня 2018, 14:37
Майстер-клас за участі київського кухаря Олексія Солоніна 7000
Майстер-клас за участі київського кухаря Олексія Солоніна

У Луцьку компанія «Кухарт» організувала майстер-клас за участі київського знаменитого кухаря Олексія Соколана, який готував вкусності для присутніх рестораторів на новому обладнанні від фірми Fogor з Іспанії.

Частували волинських рестораторів, кухарів та інших гостей майстер-класу вишуканими стравами в ресторані «Show Basilic».

Під час приготування різноманітних блюд Олексій Соколан розповів й про обладнання, на якому можна приготувати такі страви.

Варто зауважити, що рестораторам Волині та кухарям презентували «грильову» програму обладнання фірми Fagor з Іспанії, яку ще ніде не представляли в регіонах.

1
Сергій Матяш та Максим Нікітін - засновники компанії «Кухарт»
Сергій Матяш та Максим Нікітін - засновники компанії «Кухарт»

Планетарний міксер
Планетарний міксер


Учасники майстер-класу
Учасники майстер-класу

Присутні уважно слухають кухаря з Києва
Присутні уважно слухають кухаря з Києва

Майстер-клас організувала компанія «Кухарт»
Майстер-клас організувала компанія «Кухарт»

Чимало рестораторів і кухарів приїхало з Волині на майстер-клас
Чимало рестораторів і кухарів приїхало з Волині на майстер-клас

Fagor – дуже популярний і розкручений бренд Європи. Фірма, яка виготовляє це обладнання, має практично все: від холодильного обладнання до параконвектоматів та ін.  

Кухар Олексій Соколан поділився з присутніми, що таке обладнання однозначно спрощує кухарське життя. З допомогою нього можна приготувати все набагато швидше та простіше.

«Якщо раніше готували каші, котлети в каструльках, сковорідках, то зараз це роблять у параконвектоматах, тому заморочуватися сильно не потрібно. Приготування страв на такому інноваційному обладнанні економить час і сили та приносить одне задоволення», – розповів Соколан.

Під час майстер-класу всі присутні могли поставити запитання кухарю та посмакувати приготовленими стравами: паровими булочками бао, запеченим лососем на ольхових досках й овочами, приготовленими в Big Green Egg. Опісля приготували свинну грудинку з фенхелем й іншими пряностями в параконвектоматі та запекли і підкоптили баранину. І все це з допомогою нового  сучасного обладнання від фірми Fagor.

Big Green Egg – велике зелене яйце, яке розробили за американською технологією
Big Green Egg – велике зелене яйце, яке розробили за американською технологією

Параконвектомат – це електричне обладнання з бойлером, в якому окремо прогрівається вода
Параконвектомат – це електричне обладнання з бойлером, в якому окремо прогрівається вода

Кухар показує, як готує на обладнанні
Кухар показує, як готує на обладнанні

Ростоєчна шафа
Ростоєчна шафа

Кухар Олексій Соколан готує смакоту для присутніх
Кухар Олексій Соколан готує смакоту для присутніх

Презентує параконвектомат
Презентує параконвектомат

Лосось на ольхових досках
Лосось на ольхових досках

Впродовж майстер-класу Олексій Соколан розповів про планетарний міксер, параконвектомат, «яйце» (Big Green Egg), індукційні плити та ростоєчну шафу, в якій піднімається тісто.

За словами кухаря, ця техніка займає менше місця, і крім того, на кухні стає не так жарко після готування. Приготування страв на індукційних плитах економить час кухарів, з допомогою планетарного міксера теж легше працювати. Волога в шафі, де «ростуть», наприклад, булочки, дозволяє їм добре настоятися й піднятися. Найголовніше те, каже кухар, що тісто в такому обладнанні не завітрюється, тобто не створюється скоринка, яка потім заважає хлібові чи булочкам піднятися.

Повар розробив булочки бао
Повар розробив булочки бао

Булочки відправляють запікатися
Булочки відправляють запікатися

Спеціаліст відділу регіональних продажів Тарас Терещенко
Спеціаліст відділу регіональних продажів Тарас Терещенко

1
Повар нарізає помідори для оформлення страв
Повар нарізає помідори для оформлення страв

Це обладнання – гриль – виготовлений з кераміки космічної розробки
Це обладнання – гриль – виготовлений з кераміки космічної розробки

Big Green Egg – велике зелене яйце, яке розробили за американською технологією. Це обладнання – гриль – виготовлений з кераміки космічної розробки, тому витримує високу температуру. У ньому готують все: від хліба до десертів, окрім морозива. Якщо ж хтось придбає такий гриль, то, мовляв ніякі пожежники не матимуть до власників справи, адже нема відкритого вогню. Головне мати хорошу витяжку. Закладати у це «яйце» потрібно тільки якісне вугілля. Температуру в ньому можна контролювати, і ще й до того на цьому грилі нічого не підгорятиме.

Параконвектомат – це електричне обладнання з бойлером, в якому окремо прогрівається вода. В ньому дуже насичена пара і готувати можна все: і смажити, і парити, і пекти, і коптити. Овочі, приготовлені в параконвектоматі, залишаються такого ж кольору, як і до готування. Одним словом, обладнання фірми Fagor – інноваційне, і починає прогресувати сьогодні.

Після приготування різноманітних цікавих страв та ознайомлення з обладнанням, всі присутні смакували вишуканими стравами від кухаря Олексія Соколана та ставили йому запитання.


Булочки бао
Булочки бао

Готують рибку на грилі
Готують рибку на грилі

Приготовлений лосось
Приготовлений лосось

Страва, яку приготували на майстер-класі
Страва, яку приготували на майстер-класі

Повар Анна з готельно-ресторанного комплексу «Острів» поділилася враженнями від страви, яку приготував кухар з Києва.

«Смак булочки дуже ніжний, і соус до смаку. Риба дуже соковита. Насправді страви приготовлені в параконвектоматі дуже смачні. Я б дуже хотіла придбати такий в наш заклад. У нас, звичайно, він є, проте не такий як цей. Окрім того, такий гриль теж хочемо придбати», – поділилася Анна.

Відомий луцький шеф-кухар Юрій Хазіпов, який теж завітав на майстер-клас, розповів, що немає людей, які знають все, тому він ходить на майстер-класи та інші заходи, аби вчитися, адже в будь-якому випадку дізнаєшся щось нове, і може прийти якась ідея.

«Постійно знаходжу час для відвідувань різних занять та ресторанів. Подивився от на це обладнання, і воно, дійсно, непогане, на якому можна буде працювати», – додав Хазіпов.

Булочка бао з лососем
Булочка бао з лососем

Ресторатор Юрій Хазіпов дегустує страру від Олексія Соколана
Ресторатор Юрій Хазіпов дегустує страру від Олексія Соколана

Присутні смакуюють стравою від кухаря з Києва
Присутні смакуюють стравою від кухаря з Києва

Готують страву на індукційній плиті від Fagor
Готують страву на індукційній плиті від Fagor

Всі страви смачно виглядають після приготування на інноваційному обладнанні
Всі страви смачно виглядають після приготування на інноваційному обладнанні

Повар нарізає цибулю для наступної страви
Повар нарізає цибулю для наступної страви

Менеджер із продажів Інна Троцюк розповіла, що такі заходи як майстер-класи, де презентують інноваційне обладнання, різні рецепти, є дуже важливими, і принесуть успіх рідному місту.

Варто додати, що таким обладнанням користуються вже в багатьох містах України: у Львові, Харкові, Києві, Тернополі, Дніпрі, Запоріжжі, Одесі та інших містах. А ви б хотіли придбати собі таку техніку?

Дізнавайтесь останні новини Луцька першими.

Стежте за нами у TwitterGoogle+ та Instagram. Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром