Лучани привезли перемогу з престижних ІТ-змагань

25 Квітня 2016, 18:20
1887

23-24 квітня у Києві відбувся фінал Міжнародного ІТ-чемпіонату «Золотий Байт 2016». Організатором цього проекту є Комп’ютерна Академія ШАГ, яка уже 8-й рік поспіль проводить змагання для  молодих ІТ-талантів.

Мета конкурсу – допомога юним геніям у розвитку їх ідей, що спрямовані на прогрес усього світу. Цього року у фіналі «Золотого байту» були представлені кращі IT-проекти України, Білорусі, Казахстану та інших країн. Конкурс підтримали партнери, світові лідери у галузі інформаційних технологій: INTERSYSTEMS, INTEL, DELL, MICROSOFT, Stearling Studio, тощо.

Призовий фонд склав 500 тис. грн. Його оцінювали більше 40 провідних експертів ІТ-ринку України та  ближнього зарубіжжя. Волинь достойно показала свої таланти на Міжнародному ІТ-чемпіонаті і привезла додому перші вагомі перемоги!

Волинські ІТ-шники подали заявки на участь у 2-х номінаціях Startup Сhallenge, Character Design із 10-ти.

У номінації Startup Сhallenge  свій проект під назвою MAGS представили Бекерук Нікіта, 16 років (м. Луцьк, НВК №9) та Сальніков Олексій, 15 років (м. Луцьк,  ЛНВК ЗОШ І-ІІІ ступенів №22 - ліцей. Наставником юних талантів є викладач із Волинської Філії Комп`ютерної Академії ШАГ Микола Лінчук.

Хлопці представили до уваги журі систему автоматичного вирощування грибів, яка дозволяє вирощувати різного роду гриби (шампіньйони, гливи) фактично без втручання людини. «Фішкою» системи є постійний автоматизований контроль за вологістю та температурою середовища, завдяки якому урожай грибів збільшується на 50-60%. 

Журі конкурсу визнало цей проект найкращим і присудило заслужене 1 місце. Аналогів ідеї автоматичного вирощування грибів, що не залежать від умов навколишнього середовища, оскільки гриби ростуть у невеликому контейнері і який легко перемістити у зручне для його господаря місце,  у світі ще не існує. Журі також відзначило функціональну завершеність проекту і його технічну реалізацію.

У номінації Character Design проект із назвою MIBU представив лучанин, студент Волинської Філії Комп`ютерної Академії ШАГ, який навчається за напрямком комп`ютерна графіка і дизайн Валентин Панасюк.

Як зазначають у Волинській філії КА ШАГ, ця перемога для них  особлива, адже дотепер учасники чемпіонату вважали,  що регіональні філії  (обласні центри із населенням 200-300 тис. людей) продукують слабші ідеї і, відповідно,  мають менші ресурси для їх реалізації. Валентин привернув увагу журі ідеєю сценарного розвитку героя, витримкою стилістики і технічним виконанням. Старшим наставником хлопця стала викладачка Волинської філії КА ШАГ, завідувач кафедри Комп`ютерної графіки і дизайну Анастасія Юшкова. Ось такий бажаний результат – 3 місце на Міжнародному конкурсі у самій креативній номінації!

Як розповіла директор Волинської філії Комп`ютерної Академії ШАГ Інна Кондратюк, вихованці Академії показали гарні результати, якими можна пишатися.

«Ми радіємо перемогою нашої талановитої молоді і  тим, що Волинська Філія Комп`ютерної Академії ШАГ вкотре стала ініціатором просування хороших перспективних ідей та розвитку молодих волинських талантів», – додала Інна Кондратюк. 





 

Коментарі
26 Квітня 2016, 15:05
хочу вирощувати печериці.хотіла б поспілкуватись по мобтел,якщо це можливо.
26 Квітня 2016, 20:28
це супер круто. молодь. така талановита молодь!
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром