Головний патрульний Луцька розповів, як ходив по 7 кілометрів до школи

25 Квітня 2016, 18:30
2371

Під час зустрічі з учнями Луцької вечірньої (змінної) школи новопризначений начальник Управління патрульної поліції у місті Луцьку Олександр Вовченко поділився життєвим досвідом та закликав підлітків задуматися про своє майбутнє ще з молодих літ.

Розмовляли патрульні з «важкими підлітками» у понеділок, 25 квітня, в приміщенні Луцької вечірньої (змінної) школи.

Олександр Вовченко наголосив, що у кожного в житті складаються певні обставини, але це не дає права звинувачувати у всьому батьків і робити необдумані кроки.

«Трохи розкажу вам про свій вибір в житті. Я зростав у складному середовищі, де потрібно було виживати. В 13 років також пішов на роботу – виносив сміття після будівельних робіт. Мені довелося це робити не через те, що мої батьки алкоголіки чи ще якісь «неправильні». Батько все життя пропрацював на фермі, а мати в дитячому будинку», – поділився Вовченко.

За словами Олександра Вовченка, від села, в якому він виріс, не їздив транспорт до школи. Відповідно йому доводилося ходити сім кілометрів пішки в один бік. О 15:00 заняття в школі закінчувалися, а через 15 хвилин уже починалося тренування, яке тривало до 18:00. Тож ще в юному віці доводилося, незважаючи на погодні умови, ввечері, через поля добиратися на тренування і назад.

Попри це, за словами начальника, уже в 16 років він став кандидатом у майстри спорту з вільної боротьби, а у 18 міг вільно розмовляти англійською мовою.

Досягнути своєї мети, каже Вовченко, йому вдалося не через постійний контроль батьків, які не мали на це багато часу, а за власною ініціативою.

«У мене зараз є маленький син і я знаю, що його майбутнє буде забезпечене. Принаймні, він виросте освіченою і вихованою людиною. Нині ви хочете показати себе серед своїх однолітків «крутими», а що буде через п’ять років? Серед моїх 17-ти однолітків, з якими ми росли в одній компанії, семеро уже на тому світі, ще восьмеро сидять у в’язниці. А хлопці всього-на-всього хотіли показати, що вони «круті» і багато чого вміють», – зауважив Олександр Вовченко.

 

Використання цього матеріалу без дозволу редакції «Район.Луцьк» заборонене. Авторські права захищені українським і міжнародним законодавством. Під «використанням» мається на увазі повна або часткова републікація цього матеріалу на сторінках інших інтернет-видань (окрім соціальних медіа). Щодо використання матеріалу телефонуйте +38 066 413 29 28 або пишіть на редакційну електронну адресу [email protected].​

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром