Священики Волині проти надання автокефалії УПЦ

27 Червня 2018, 07:11
Волинські владики 2792
Волинські владики

Архієреї Української Православної Церкви, які взяли участь у архієрейській нараді у Києво-Печерській лаврі, проти надання автокефалії.

Нарада відбулася 25 червня, – інформує синодальний інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Нарада відбувалася під головуванням предстоятеля УПЦ (МП) митрополита Онуфрія. На ній обговорили ситуацію, що склалася внаслідок поширення інформації про готовність Константинопольської Православної Церкви надати Томос про автокефалію Православної Церкви в Україні та можливість легалізації українських розкольників, - йдеться у повідомленні.

Заслухавши повідомлення про зустріч владик УПЦ з Вселенським Патріархом, було ухвалено заяву. 

«Наявний канонічний статус є цілком достатній для того, щоб Українська Православна Церква плідно звершувала свою місію серед народу України. Спроби змінити цей статус призведуть лише до обмеження прав і свобод, якими наділена наша Церква, маючи права широкої автономії. До того ж, ці спроби не вилікують, а лише поглиблять розкол як в Українському Православ’ї, так і в українському суспільстві загалом», - йдеться в заяві.

За неї проголосували одноголосно. Серед тих, хто постави свої підписи, – й волинські владики Володимир, митрополит Володимир-Волинський і Ковельський, та Нафанаїл, єпископ Волинський і Луцький.

Читайте також: Їхні хороми – два м'які крісла під мостом: де живуть луцькі безхатьки

Дізнавайтесь останні новини Луцька першими.

Стежте за нами у TwitterGoogle+ та Instagram. Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!

Коментарі
27 Червня 2018, 18:20
Геть московського попа
27 Червня 2018, 22:43
Це холуї московські
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром