У Луцьку відкриють музей Миколи Кумановського

26 Червня 2018, 14:20
У Луцьку відкриють музей Миколи Кумановського 4422
У Луцьку відкриють музей Миколи Кумановського

У Луцьку відкриють художньо-меморіальний музей Миколи Кумановського. Організаторами музею виступили подружжя Лесі та Віктора Корсаків – відомих бізнесменів та меценатів першої приватної у Луцьку Галереї «Арт-кафедра».

Відкриття музею відбудеться 14 липня о 15:00 у КРЦ «Адреналін Сіті».

Музей Кумановського стане одним із структурних підрозділів майбутнього Музею сучасного українського мистецтва Корсаків, на появу якого в культурно-мистецькому житті Волині очікують у серпні 2018 року.

Справа вшанування пам’яті лучан, які зробили значний внесок у скарбницю вітчизняного мистецтва, сьогодні є надзвичайно актуальною. Художник Микола Кумановський (1951-2016) понад сорок років жив і працював у Луцьку. Тут він створив об’ємний доробок станкового малярства, скульптури, авторської та друкованої графіки.

Кожен твір митця віддзеркалює не тільки його власні стилістичні пошуки та здобутки, особисте сприйняття світу і розуміння краси, а й духовні імпульси всієї доби – цього драматичного, суперечливого ХХ століття. Мистецтво Миколи Кумановського і нині є своєрідною візитівкою художньої Волині на мистецькій мапі всієї України.

Художньо-меморіальний музей мистця – це прагнення вдячних друзів і сучасників зафіксувати в часі та просторі його ім’я та творчу спадщину. Музейну експозицію збудують із низки малярства різних періодів, авторських начерків, ескізів. А ще, тут глядач побачить цікаві прижиттєві фото, особисті предмети художника, які створюватимуть атмосферу його творчої майстерні.

Запрошують лучан та гостей міста на урочисте відкриття! Вхід вільний!
Запрошують лучан та гостей міста на урочисте відкриття! Вхід вільний!

Дізнавайтесь останні новини Луцька першими.

Стежте за нами у TwitterGoogle+ та Instagram. Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром