У луцьку лікарню закупили нове обладнання

22 Червня 2018, 19:42
Нове обладнання у луцькій лікарні 2312
Нове обладнання у луцькій лікарні

Для Луцької міської клінічної лікарні закупили новий комплект обладнання для діагностики проблеми з серцем вартістю 7 731 євро.

Обладнання закупили в рамках реалізації субпроекту «Вдосконалення медичної допомоги хворим з хворобами системи кровообігу у Волинській області» проекту Міністерства охорони здоров’я України та Світового банку «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей».

Головна лікарка Луцької міської клінічної лікарні Лариса Духневич розповіла, що обладнання їм поставили орієнтовно 15 червня. Вона наголосила, що комплект велоергометрії для лікарні дуже потрібний, адже раніше лікарі працювали зі старим велоергометром.

«Старий велоергометр ми прибрибрали і ставимо новий. Тобто в нас велоергометрія – це постійна робота. Це все добре, що є нове обладнання, бо ми є потужним медичним центром в області, звідки до нас привозять пацієнтів, наприклад, з інфарктом міокарда, з різними  проблемами по серцево-судинних захворюваннях. Із часом обладнання вичерпує свій ресурс і треба міняти на нове. Тому ми дуже тішимося, що для нас поставили нове», – зазначила Лариса Духневич.

Лікарі обговорюють нове обладнання
Лікарі обговорюють нове обладнання

Велоергометр виглядає як тренажер. Коли пацієнт крутить педалі на «велосипеді»,  лікар може завдяки отриманих на екрані даних зробити висновок, чи є у пацієнта проблеми із серцем. Також велоергометр може показати спортсменам, наскільки їх серце готове до фізичних навантажень.

Комплект велоергометрії
Комплект велоергометрії

Станіслав Тесленко проводить інструктаж
Станіслав Тесленко проводить інструктаж

Новий велоергометр показує високоточні результати.

Аналізи на обладнанні, закупленому в рамках проекту МОЗ та Світового банку, для пацієнтів є абсолютно безкоштовними.

Також  в рамках проекту «Світового банку» закупили комплекти для проведення велоергометрії  у Ковельську Центральну районну лікарню, Нововолинську центральну міську лікарню, Камінь-Каширську центральну районну лікарню, Ратнівську центральну районну лікарню та Волинський обласний госпіталь ветеранів війни.

Мая ГОЛУБ

Дізнавайтесь останні новини Луцька першими.

Стежте за нами у TwitterGoogle+ та Instagram. Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!

 

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром