Адміністративний суд не хотів надати приміщення для військкомату

22 Квітня 2016, 12:41
1862 Джерело: firtka.if.ua

Окружний адміністративний суд тричі відмовлявся розірвати договір оренди на нежитлове приміщення, яке міськрада хотіла передати військкомату.

Про це йшлося на засіданні постійної комісії Луцької міської ради у п’ятницю, 22 квітня.

Начальник відділу управління майном комунальної власності Алла Грабко повідомила, що приміщення на вулиці Словацького, 1 площею 811,1 метр квадратний раніше було у користуванні військкомату. Проте, згодом його передали в оренду адміністративному суду.

З початком війни на сході виникла необхідність у додатковому приміщенні для військового комісаріату. Тому міська рада зверталася до суду з метою розірвання договору оренди, але у суді відмовили.

«Ми тричі зверталися до суду, щоб розірвати договір і віддати приміщення військкомату. Проте голова суду відмовлявся, і це його право. Бо розірвати договір можна або за згодою сторін,  або у судовому порядку», – зазначила Алла Грабко.

Згодом окружний суд звертався до ради з проханням передати приміщення у власність, проте отримали відмову від міськради та міського голови. 

Наразі, каже Алла Грабко, питання з військкоматом вирішили. А адмінсуд звернувся, аби приміщення на Словацького передали в оперативне управляння. Вона зауважила, що зараз воно у поганому стані, а це дозволить залучити для ремонту державні кошти. При цьому, наголосила начальник управління, право власності на приміщення залишиться за міською радою.

Члени комісії підтримали проект рішення.

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром