Луцький двір: на проспекті Грушевського забудовники «вкрали» двір у людей

21 Квітня 2016, 13:07
2423

Двір на проспекті Грушевського, 3 чи не найменший у місті. На території подвір’я людям вдалося встановити лише декілька лавок та дитячу гойдалку.

Жителі будинку стверджують, що декілька років тому майданчик був великим і просторим. Там молоді мами спокійно гуляли з дітьми, старші мешканці відпочивали на лавках чи гуляли з домашніми тваринками. Кажуть, ситуація змінилася, коли поруч почали будувати багатоповерхівку, у якій живуть працівники місцевої СБУ.

«Раніше ми  там поруч і вивішували, і сушили білизну. Тепер нічого немає, хоч на дорогу йди. Зайняли землю, казали, що все буде, а нічого й досі нема. Такий двір, що немає у нас нічого», ‒ скаржиться мешканка будинку Валентина.

На питання про нетверезі компанії жінка лише розводить руками і каже, що це для неї чи не найболючіша тема. Валентина мешкає на першому поверсі, тому їй нетверезі відпочивальники надокучають чи не найбільше.  

«Кожен вечір стільки крику і шуму під будинком, що боїшся у вікно виглянути чи двері відкрити. І як вони код від під’їзду знають? Заходять туди і о третій, і о п’ятій ночі. Дзвонять в двері. Я на першому поверсі живу, то усе чую», ‒ каже Валентина.

Ще місцеві обурюються, що у інших дворах машини майже не їздять, але їхній двір перетворили чи не у справжню проїжджу частину. Біля будинку вдень залишають машини працівники однієї з місцевих установ. Просто під вікнами проїжджають десятки машин. Такий потік автомобілів пошкодив асфальтне покриття біля будинку.  

«Дорога стала проїжджою, утворились самі ями. Звідси усі виїжджають на головну дорогу. Зрештою, нема у нас двору», ‒ підсумовує розповідь Валентина.

Із проханням вирішити проблеми багатоповерхівки жителі зверталися до місцевого ЖКГ №3. Кажуть, два чи три роки тому ті допомогли зробити ремонт внутрішньої частини будинку.  Хоча скаржаться, що ЖКГ виділило лише працівників, а оплачувати матеріали та роботу комунальників змушені були самі мешканці.








Використання цього матеріалу без дозволу редакції «Район.Луцьк» заборонене. Авторські права захищені українським і міжнародним законодавством. Під «використанням» мається на увазі повна або часткова републікація цього матеріалу на сторінках інших інтернет-видань (окрім соціальних медіа). Щодо використання матеріалу телефонуйте +38 066 413 29 28 або пишіть на редакційну електронну адресу [email protected].​

Коментарі
21 Квітня 2016, 18:31
Моєму обугеннню нема меж! Що це за новини?! Який двір??? Там був смітник і собачий туалет! І будинок вже більше 15 років там стоїть! Лавки поломані, бо там цілодобово збираються алкоголіки, тому кому вривається терпець, ламають лавки, щоб їм не було де сидіти! Район Луцьк як на мене, мав би перевіряти інформацію перд тим як публікувати, а не збирати плітки від однієї бабусі... Або хоча б оприлюднити іншу сторону медалі - думку мешканців так званої "новобудови"! Ганьба Район Луцьк! Вже верне від Вашого "професіоналізму"!
21 Квітня 2016, 18:34
А чому під такими інформативними статтями немає їх авторів?
21 Квітня 2016, 18:35
Місця мало? Лавочок немає? Щоб сиділи по вечорах ублюдки і бухали під вікнами? А чому на фото немає розбитого дитячого майданчика який розвалили і спалили алкаші? А жителі 3 гуртожитку суцільне бидло яке викидає сміття прямо через вікна, серед цієї всієї убогості двір за забором як оазис де ростуть квіти і газон не обгаджений собакам. В мешканців будинку також є діти, і батьки дбають про їх здоровя, бо якщо забору не буде,то буде той самий срач!
21 Квітня 2016, 18:36
Кнопка не сподобалась у Вас не працює!! Це напевно випадковість?!
21 Квітня 2016, 18:54
І про наш двір була не правда написана!!!
21 Квітня 2016, 19:05
Нешановні журналюги ( саме так можу тільки вас називати) бульварного пліткарського інтернет видання. Щодо новини і фото то це круто, опустились до помийки. Лавочка у трьох ракурсах, автор скоріш за все двійошниця - випускниця журфаку СНУ не більше. слабо написатиианалітичну статтю про корупцію, казнокрацтво, бездіяльність місцнкої влати, роботу транспорту у місці - та море важливих для міста проблем. Я розумію просто і примітивно взяти фотоапарат підійти до лавки де сиділа місцева задріпанка і розказати про двір. А чому та сама баба Валя не розказала що там було замість будинку, Гори сміття, притон для наркоманів, шприци , зарослі, де вигулювались собаки і коти і все, ніхто там не прибирав , а сміття викидали просто вийшовши з того дому де живе Валя і під кущ. Жаба душить уже бабу Валю 18 років як побудований будинок, Нехай вона розкаже, що двірник (найнятий жильцями будинку), який прибирає територію новозбудованого будинку підмітає і їх сміття, яке вони підкидають під забор. Лавки, гойдалки для дітей теж були поставлені за рахунок жильців новозбудованого будинку, і баба Валя як ропуха теж сиділа на них коли вони були нові. Тепер баба згадала як була дівкою і тлумилась у тих чагарниках які росли на місці будинку. Не буде баба дівкою говорять у народі .Двору їй мало, пора думати вже про інший кусочок землі. Не грішити наговорами. А то як під вербою стояв стіл то баба Валя з подругами і за чарочкою сиділа не раз, різались в дурака. А хто хоче повішати білизну, то поруч є імайданчик для цого і натягнутий дріт, тільки баба стала вже пристаркувата її все підпікає той двір де підстригаються дерева, садяться квіти , освітлюється територія, завжди чисто.І все це робота і власні гроші тих хто не байдужий до свого будинку і до міста вцілому, А такі баби та їх отприски привикли надіятись на когось і їх дратує порядок, Нехай би журналістии зробили репортаж що викидається на іншу сторону будинку де живе баба Валя, сміття з вікон, кокурки, розбирі шибки в підїздах - це її не муляє. Нехай би розказала коли останній раз виходили всі жильці будинку і вана сама для прибирання території навколо будинку.
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром