Їхні хороми – два м'які крісла під мостом: де живуть луцькі безхатьки

21 Червня 2018, 00:01
Валентина 3688
Валентина

П'ятдесятирічна Валентина, як і десятки луцьких безхатьків, не має даху над головою. Хороми цих людей – м'які крісла під мостом у Луцьку.

Про життя людей без домівок відзняв сюжет 12 канал.

Валентина каже, що живе тут останні три роки разом зі співмешканцем Романом. У чоловіка - закрита форма туберкульозу.

Таких, як Валя і Роман у Луцьку – близько сотні. Днями порпаються по смітниках, шукають макулатуру і метал, вночі – гріються.

Нерідко лучани викликають поліцію до безхатьків, які наробили біди або ж самі втрапили у неї. Однак патрульним таких людей забирати нікуди. Місць, де бездомні можуть переночувати влітку, у Луцьку немає. Взимку, коли на вулиці – морози, працює Центр обліку бездомних громадян при церкві ФІміам. Однак там всього 12 місць, а прийти у центр можна лише зі свіжими результатами медогляду і тверезим.

Лучанка Ольга Бузулук написала петицію, в якій просить чиновників звернути увагу на проблеми бездомних. У міській раді натомість запевняють, що роблять усе можливе. У 2013 році чиновники хотіли відкрити центр для бездомних в приміщенні амбулаторії у мікрорайоні Вересневе.

Тоді запротестували місцеві, які не захотіли жити по-сусідству з безхатьками. Минуло п'ять років, а іншого помешкання, як міст на Перемоги, для безпритульних у Луцьку так і не знайшли.

Читайте також: Біля луцької багатоповерхівки похилився будівельний кран

Луцьк виграв 860 тисяч євро у європейському гранті

На Волині – 100 крадіжок за п'ять місяців

Дізнавайтесь останні новини Луцька першими.

Стежте за нами у TwitterGoogle+ та Instagram. Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!

 

Коментарі
21 Червня 2018, 12:38
чого ви не пишете ,що там не тільки ці двоє,а туди зходяться безхать,алкаши зі всьго Луцька,п"янки з ранку до ночі,крики,бійки,як можна це все терпіти людям,яки живуть біля того злощасного мосту,платять за комунальни послуги,нюхають ту гидоту з смиітника,а ще туберкульоз,це ж жах,як так можна допустити до такого ,що безхатьки таке виробляють,а влада нечого не робить, всі розводять руками.
21 Червня 2018, 16:38
Настав певно час прорідити популяцію биткою і балоном...
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром