Боратин – найспортивніше село в Україні

21 Червня 2018, 03:00
Боратин з висоти пташиного польоту 6615 Джерело: agropolit.com
Боратин з висоти пташиного польоту

Боратин назвали спортивним селом року в Україні. Таке звання населеному пункту, що під Луцьком присвоїли в рамках всеукраїнського соціального проекту «Сільський ревізор».

У серпні 2017 року експерти проекту побували у Боратині та оцінили його інфраструктуру. Про це інформує 12 канал.

Село отримало 63 бали з 65 можливих, а заразом - шанс позмагатись за звання села року в Україні, яке обирали голосуванням в інернеті. Головну нагороду боратинці не виграли, натомість їх визнали кращими в сільському спорті. Десять років тому у Боратині збудували спортивний комплекс площею майже п'ять гектарів.

Тут – велике футбольне поле та три міні-майданчики для футболу, волейболу, баскетболу, зал для танців та аеробіки. У планах – будівництво залу для ігрових видів спорту. Утримання такого об'єкту - справа не з простих. Лише один кілограм спеціальної футбольної трави коштує 200 гривень, а щовесни тут сіють 50-60 кілограмів.

У Боратині займаються п'ять дорослих футбольних команд, одна юнацька та чотири дитячі. Також є секції з волейболу, туризму, танців. Цьогоріч на спорт сільська рада планує витратити 250 тисяч гривень. А в перспективі - збудувати спортивні центри в інших селах боратинської громади.

Дізнавайтесь останні новини Луцька першими.

Стежте за нами у TwitterGoogle+ та Instagram. Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром