Луцьких «першачків» більше не навчатимуть російською мовою

19 Червня 2018, 08:10
Російськомовних класів не буде 2166
Російськомовних класів не буде

В обласному центрі Волині поки не знайшлось батьків, які бажали б, аби їхні діти навчались у російськомовних класах.

Про це повідомив сайт Конкурент.

Зокрема, за словами директора єдиного у Луцьку навчального закладу, де проводилось навчання мовою нацменшин, а саме – російською, спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №5 Валерія Півницького, відкривати російськомовні перші класи цього року не будуть. Пояснюється це порсто – заяв від батьків на навчання дідей російською мовою не поступало.

Загалом, кількість учнів російськомовних класів останнім часом була досить низькою – цього року школа №5 випускає п'ятьох дітей, які навчались мовою національної меншини, а минулоріч таких випускників було семеро. 

На сьогоднішній день зі 110 заяв, які надійшли на ім'я директора, немає жодного щодо навчання у російськомовному класі. Валерій Півницький додав, що у світлі змін закону про освіту, батькам немає сенсу віддавати дітей у російськомовні класи початкової школи, оскільки з п'ятого класу усе викладання буде суто українською. Крім того, у дитсадкахх навчають дітей суто удержавною мовою.

Зауважимо, у Волинській області лише луцька школа №5 проводила навчання мовою нацменшин, а саме – російською. На  новий навчальний рік в області взагалі не відкриватимуть російськомовних перших класів через відсутність запитів батьків.

Читайте також: Луцькі школи перевірять на готовність до нового навчального року

Дізнавайтесь останні новини Луцька першими.

Стежте за нами у TwitterGoogle+ та Instagram. Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром