Привокзальна: "Ласка" повернула людям відловлених собак

27 Липня 2015, 14:00
4527

Жителям будинку по вулиці на Гулака-Артемовського, 13 повернули собак після того, як відловили і забрали до притулку.

Коли мешканка будинку зателефонувала на "гарячу" лінію міськради 15-80 і попросила, щоб з двору забрали собак, працівники КП «Ласка» приїхали на виклик і відловили тварин.

Як виявилось згодом, інші жителі будинку хотіли, щоб тварини й далі проживали біля їхнього дому, адже вночі ті відганяли гавкотом п’яних дебоширів, а вдень розважали стареньких пенсіонерок, які облаштували в підвалі кімнату для собак, де чисто і зручно.

Жителі цього будинку написали колективне звернення на ім’я міського голови з проханням повернути тварин. Також вони організували будинкові збори, під час яких висловились за повернення собак, крім однієї мешканки, яка й телефонувала на 15-80. Зрештою, по завершенню зборів вирішили, що не пускатимуть тварин у під’їзд, щоб пані, якій заважають тварини, більше не скаржилась.

"Дуже добре, що ми можемо проголосувати і повернути собак, до яких уже звикли, адже якби тварин не відловлювали, а убивали, як це було раніше, наші Пірат і Білка вже б ніколи не повернулись до двору", - розповіла пані Тамара

"Директорка "Ласки" сама приїхала на збори до будинку, що дуже нас здивувало, бо багато чиновників навпаки ховаються від людей, особливо під час зборів, де є велика кількість лучан", – сказав після зборів житель вулиці пан Василь.

Відповідно до Програми охорони тваринного світу та регулювання чисельності безпритульних тварин у м. Луцьку, якщо жителі будинку хочуть, щоб стерилізовані та вакциновані тварини проживали біля них, – тварин повертають при умові, що вони соціалізовані, тобто спокійно себе поводять і не нападають на людей. Якщо ж створюють незручності – гавкотом або нападом – то після відлову лишаються проживати на території КП «Ласка».

Директорка "Ласки" розповіла, що вже третій тиждень працівники служби відлову виїжджають до пляжу на Теремно, забирають собак, однак там щодень з’являються нові.

"Коли почали розбиратись, у чому ж причина, то з'ясували, що більшість з них прибігають туди з с. Липини. Працівники виявили у цьому селі дуже багато тварин на вулицях, почали розмову з жителями, які нарікали на те, що ніхто - ні влада, ні громадські організації - в Липинах не займаються питанням зменшення чисельності безпритульних тварин", - каже Новрчук

Як з'ясував Район. Луцьк, відлов у Луцьку проводиться за зверненнями громадян безоплатно, а у с. Липини - за договором. Проте сільська рада не хоче оплачувати відлов тварин, мабуть, чекає, поки вони всі переберуться до Луцька. Офіційним листом чотири місяці тому ГО «Волинське товариство захисту тварин» через численні звернення жителів з Липин просила вирішити питання з безпритульними собаками або заключити договір з КП «Ласка» та проводити реєстрацію домашніх тварин. Голова відповів листом, що пропозицію заключити договір розглянуть, однак результату немає й досі. Тому в Липинах собаки досі бігають вулицями та кусають людей. 

Загалом, протягом тижня КП «Ласка» здійснювала відлов тварин за такими адресами: Гулака-Артемовського, Ветеранів, Парк за РАЦСом, школа №21, Воїнів-Інтернаціоналістів, пляж Теремно, Січова, Мазепи, Рівненська, Дубнівська, Кравчука, Адреналін-Сіті, Мамсурова, Перемоги, Янки Купала, Відродження, р-н ДПЗ.

Усього відловили 30 собак і 2 кота.

Андрій Герасимчук

 
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром