У Луцьку безкоштовно готують «айтішників»

18 Червня 2018, 23:54
У СНУ говорили про здобуття безкоштовної освіти у галузі ІТ 2091
У СНУ говорили про здобуття безкоштовної освіти у галузі ІТ

У приміщенні AB HUB провели круглий стіл, під час якого говорили про здобуття безкоштовної освіти у галузі ІТ. 

Захід відбувся 14 червня у СНУ імені Лесі Українки.

Якісну базову освіту можна отримати й на факультеті інформаційних систем, фізики та математики (ФІСФМ) СНУ імені Лесі Українки.

Перед тим початкову підготовку діти можуть пройти у гуртках Луцького міського, Волинського обласного центрів науково-технічної творчості, в Малій академії наук, в Академ-Бізнес ХАБі СНУ.

Працівники цього факультету Юлія Павленко і Тетяна Волошина представили можливості надання освіти бакалавра й магістра. «Айтішників» готують на трьох спеціальностях: «Компютерні науки та інформаційні технології»; «Середня освіта (інформатика)» – це вчителі інформатики; «Прикладна математика».

Цієї останньої спеціальності абітурієнти чомусь побоюються думаючи, що там вивчають суто теорію математичних наук. Працівники «Фізмату» запевняють, що це зовсім не так і на старших курсах там достатньо комп’ютерної практики.

Також практику й частину навчання студенти мають змогу отримувати в Польщі. Для бакалаврів починаючи з другого курсу є можливість безкоштовно отримати подвійний диплом на луцькому «Фізматі» й у польській академії Яна Длугоша в Ченстохові.  

Щодо магістрів, то спільно з Краківською гірничо-металургійною академією імені Станіслава Сташіца реалізується програма подвійного диплому. Магістранти мають змогу безкоштовно навчатися в Кракові в КГМА на факультеті менеджменту за спеціальностями: інформатика в управлінні, економетрія, програмування мобільних пристроїв.

Важливою є постійна наявність державних (безкоштовних) місць для студентів. Є тенденція до їх щорічного збільшення. Це залежить від кількості поданих заяв на вступ та від балів ЗНО абітурієнтів. Більше інформації про це є на сайті «Фізмату», який був Зроблений випускником цього факультету у вигляді дипломної роботи. Це один з прикладів практичної підготовки студентів. https://www.fisfm.education/news/zaproshuiemo-abituriientiv-ta-ikh-batkiv-na-zustrich-suchasni-spetsialisty-dlia-it-i-ne-tilky

Сергій КІЧИЙ

 

 

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром