Ковельська: як шукали митців

27 Липня 2015, 12:25
4387

В Інституті мистецтв Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки тривають творчі конкурси та вступні іспити. Тут шукають майбутніх митців, які навчатимуться в закладі.

Вже о пів на дев’яту ранку коридори Інституту на вулиці Ковельській заполонили юні абітурієнти: з трубами, акордеонами, сопілками. В актовому залі також напоготові фортепіано, цимбали, ксилофон, барабан.

Ксилофон
Ксилофон

Загалом вступити в Інститут мистецтв хочуть 43 абітурієнти. Хоча приймуть лише десятьох (є вісім бюджетних місць та два платних). Окремо 15 місць – є для випускників музичних шкіл.

Приймають вступників за трьома спеціальностями: естрадний спів, інструменталіст і хоровий диригент.

«Конкуренція між вступниками доволі висока.  Програма довільна: вони складають фах, або спеціальність, а також певну теоретичну частину - сольфеджіо і слуховий аналіз, коли ми даємо акорди на слух, а вступник має їх назвати. Тут переможуть тільки найкращі діти, це я вам гарантую», - розповів декан Інституту мистецтв Андрій Гордійчук.

У приймальній комісії - і відома співачка Інна Кириченко
У приймальній комісії - і відома співачка Інна Кириченко

Географія вступників досить широка: Київ, Рівне, Дубно, Запоріжжя, Луцьк та Волинська область. Із Запорізьким музичним училищем підписаний спеціальний договір, тому беруть і абітурієнтів звідти.

Прослуховування та іспити триватимуть до самого вечора, сьогодні ж постараються оголосити  і результати.

Журналісту Район. Луцьк дозволили разом з членами приймальної комісії послухати талановитих абітурієнтів. Кожен учасник мав в середньому 5-10 хвилин, щоб продемонструвати свою майстерність. Ми б і подумати не могли, як мелодійно ніжно може звучати, здавалося б, звичайна труба. А музичний інструмент під назвою най – це як десятки солов’їв злилися у співі.

Андрій Пархонюк з Голоб і його най
Андрій Пархонюк з Голоб і його най

Свою професійну гру на фортепіано показала і учасниця із Запоріжжя Карина Капто. Її хлопець, до речі, навчається тут на другому курсі по класу акордеон, тож музична пара мріє навчатись разом.

Карина Капто приїхала аж із Запоріжжя, щоб вчитися у престижному Інституті мистецтв
Карина Капто приїхала аж із Запоріжжя, щоб вчитися у престижному Інституті мистецтв

Мистецька атмосфера, позитивні емоції та глибока щирість – такими відчуттями був наповнений актовий зал Інституту мистецтв. Тож Луцьк - в очікуванні молодих митців.

Ольга Бузулук

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024