Луцьку молодь навчали, як стати «акулами пера»

19 Квітня 2016, 10:19
1741

У місті пройшла «‎Майстерня інтернет-журналістики», де молодих медійників навчали, як стати «акулами пера» в інтернеті.

Участь у дводенному тренінгу, який відбувся у Молодіжному центрі, взяли 15 молодих людей з Луцька, Любомля, Шацька та навіть Львова, повідомляють організатори – активісти всеукраїнської молодіжної громадської організації «ФРІ».

«Ми хотіли дати молодим людям, початківцям у журналістиці, можливість поспілкуватися та почути досвід своїх колег, які вже багато років у цій сфері. Адже все-таки нашій системі журналістської освіти дещо не вистачає такої практичної сторони», – впевнена одна із організаторів заходу Оксана Федорук.

Тож у ролі спікерів запросили журналістів найпопулярніших волинських інтернет-видань.

Антон Бугайчук, який нещодавно змінив журналістику на напрям PR-у та політтехнологій, розповів про оперативність та якість створення новин. Про джерела інформації почули від керівника Агенції медіа-технологій «СІД-Інформ» Людмили Яворської, яка також порадила не загубити своєї унікальності як журналіста.

У головного редактора ділового інтернет-видання Волині «Конкурент» Андрія Лучика учасники вивідували професійні секрети підготовки до та написання інтерв'ю. «Готуватися!», - окреслив журналіст одне з основних правил.

Під час другого дня від шеф-редактора медіа-холдингу «Сім’я і дім» Юрія Ричука учасники Майстерні дізналися, чому бути здоровим циніком для журналіста - дуже цінно, а викладач Інституту філології та журналістики Віктор Яручик розповів дуже багато цікавої інформації про початки веб-журналістики на Волині, особливості волинських інтернет-видань, специфіку роботи в редакціях.

Інтернет-маркетолог та екс-редактор молодіжного видання «Студвей» Юлія Закутня повідала про основи SEO-оптимізації сайтів, про те, як зробити так, щоб журналістські тексти «полюбив» Гугл.

Від Ірини Новосад, яка зараз займається розвитком першої в Україні мережі гіперлокальних районних сайтів «Rayon.in.ua», слухачі дізнавалися, як прес-реліз перетворити на матеріал для веб-виданя, якими «перлами» іноді радують журналістів прес-служби та що з цим робити.

А ось з фотокореспондент «Волинського Агентства Розслідувань» Павло Березюк «потренував», як тримати в руках фотоапарат, та поділився деякими секретами вдалої фотозйомки.

«Для фотографа головне – деталі, ракурси, рух, емоції», – впевнений фотограф.

Студентка ЛНУ імені Івана Франка Софія Гудич, яка приїхала до Луцька зі Львова, натрапила на інформацію про «Майстерню інтернет-журналістики» абсолютно випадково. Їй сподобалося, що впродовж двох днів лектори не навчали, а радили нове й нове.

«Особливо було цікаво почути про різні ресурси, сайти та програми, які стануть в нагоді для роботи журналіста. Такі події потрібні найперше студентам, адже для них важлива постійна мотивація, а спікери нею просто «заражали», – поділилася враженнями дівчина.

«Навчилась багатьох необхідних речей, які допоможуть в інтернет-журналістиці. Ще раз переконалась. що в Луцьку є круті журналісти, які хочуть, аби в місті стало більше хороших медійників. Надав позитив Павло Березюк, який навчав нас, як правильно робити фото», – сказала учасниця Оксана Ютовець, яка робить свої перші кроки в журналістиці.

















 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром