40 квартал: самооборонівці затримали нациста

27 Липня 2015, 10:01
4796

Під час чергування вночі з 26 на 27 липня "Самооборона Волині" затримала молодика, який назвався "білою людиною" і мав при собі свастику.

У вихідні дні самооборонівці здійснюють об`їзд проблемних нічних районів. Одним із таких є 40 квартал.

Саме там активістам вдалося зафіксувати, як вночі в магазині продавали алкоголь та затримати "відпочиваючих", які розпивали спиртне прямо на зупинці громадського транспорту.

" Там завжи людно вночі, бо магазин "ЛюВіНа" продає не лише каву та харчі, а й заборнений до продажу у цей час у місті засіб відпочинку для народу - "алкоголь у чорні пакетики". Шумна компанія із чоловік шести-семи. Набір стандартний. Горілка, пиво, добірний мат. Ми ніколи не переслідуємо мети покарати порушників, завжди намагаємося достукатися до сумління. Адекватні люди на зауваження реагують, навіть перебуваючи напідпитку. Неадекватні розпочинають з'ясовування відносин. Присутні "відпочиваючі" відосяться до другої категорії. Особливу увагу привертає цинічно нахабний та напрочуд самовпевнений молодий чоловік.  Юнак емоційно болісно відреагував на мою фразу "ти можеш бути білою людиною, можеш мене почути?". Й активно почав доводити, що він біла людина. Хіба нам всім цього не видно? Його аж пересмикувало. Дістав мобільний, щоб зателефонувати. На заставці нацистська свастика", - пише у Фейсбук активіст громадського формування Олександр Ніколайчук.

Самооборонівець коротко переповів їх діалог:

- Що означає нацистська свастика на заставці у телефоні?"

- Це моя ідеологія. Вона означає, що я не хочу робити і не роблю, - відповідає молодик.

В міліції наразі телефон залишили, а хлопця відпустили. Самооборонівці відвезли "нацика" в наркодиспансер. 

До слова, санкція ч.1 ст.436-1 КК України передбачає відповідальність у вигляді обмеженням волі на строк до п’яти років або позбавленням волі на той самий строк, з конфіскацією майна або без такої. Зміни внесено до КК згідно норм Закону України "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки" від 09.04.2015р.
http://zakon4.rada.gov.ua/laws/show/317-19

 

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром