«Несолідно, негарно і неправильно», – депутат про можливе перейменування перинатального центру

14 Червня 2018, 20:26
Михайло Бегаль 2950
Михайло Бегаль

Член фракції «Солідарність» у Волинській обласній раді Михайло Бегаль вважає, що, перш ніж перейменувати медичний заклад, слід вирішити, чи доречно синхронізовувати неонатальний центр із перинатальним.

Головний лікар Ратнівської центральної районної лікарні, член фракції «Солідарність» у Волинській обласній раді Михайло Бегаль взяв участь в обговоренні щодо того, коли запрацює медзаклад і чи доречна ініціатива щодо його назви. Про це йдеться на сайті Волинського ТОП. 

Нагадаємо, що Волинський обласний перинатальний центр планують перейменувати на Волинський перинатальний центр імені Бориса Клімчука.

Будівельники розповіли, що загалом на будівництво перинатального центру освоїли 165 мільйонів гривень. Відкриття закладу заплановане на середину листопада цього року. До цього часу планують провести ремонт і в уже існуючому неонатальному центрі. Тож на Волині одночасно запрацюють два потужні заклади охорони здоров’я.

За словами Михайла Бегаля, перш за все, потрібно вирішити, чи доречно синхронізовувати неонатальний центр із перинатальним.

«Я би не був такий однозначний у цьому питанні. Питання – чи є на це кошти. Але, якщо є відповідне рішення і кошти на підтримку роботи обох закладів, то, звичайно, доречно. В іншому випадку потрібно відкрити щось одне, аби заклад працював, і продовжувати доводити питання з іншим до кінця», – зазначив депутат.

Депутат переконаний, що прив’язувати прізвище покійного Бориса Клімчука до назви перинатального центру – несолідно, негарно і неправильно.

«Це соціальний заклад Волині і немає значення, хто закладав капсулу під його будівництво, чи при кому це будівництво закінчується», – переконаний Михайло Бегаль.

Читайте також: Перинатальний центр у Луцьку хочуть перейменувати на честь Бориса Клімчука

Вулиці Клімчука у місті не буде

Дізнавайтесь останні новини Луцька першими.

Стежте за нами у TwitterGoogle+ та Instagram. Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!

Коментарі
15 Червня 2018, 10:45
ІДЕЯ СТВОРЕННЯ НАЛЕЖИТЬ МІКУЛЬСЬКИЙ Г.І. І ВАЩИЛІНУ ГРИГОРІЮ. ГРОШІ,ЯСНА РІЧ, БУЛИУ ВЛАДИ,ПРОТЕ ПЕРШІ МІЛЬОНИ БУЛИ БЛАГОДІЙНІ. НАЗВА МАЄ БУТИ СУГУБО МЕДИЧНА, ВИХОДЯЧИ З ПРИЗНАЧЕННЯ ЗАКЛАДУ. ДАВАЙТЕ ОБЛДЕРЖАДМІНІСТРАЦІЇ ПЕРСОНАЛЬНІ НАЗВИ.
15 Червня 2018, 14:33
якби Клімчук був видатним медиком на Волині, то ще можна було б зрозуміти. Нічого не маю проти заслуг Бориса Петровича, але наступні покоління питатимуть хто це такий.
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром